загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Квартира - в обмін на догляд

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Більшість українських пенсіонерів змушені рахувати кожну копійку. Декому допомагають діти. А ось самотнім зовсім тяжко.  А коли ще й хворіють, то лікуватись просто немає за що. Допомогти можуть рідні чи навіть чужі люди. Але не просто так. Іноді ціна питання - втрата найдорожчого майна.

Квартира - в обмін на догляд. Такі договори зараз абсолютно законні. Однак укладають їх не завжди чесні люди. Надія Олександрівна півроку тому поховала свого чоловіка.  5 років доглядала за хворим. Грошей геть не вистачало. Товариш, професор медичного університету  пообіцяв допомогти. Безкоштовне лікування - в обмін на квартиру. Він узяв паспорт та документи на квартиру. Щоб зробити копії. Але паперів не повернув.

Надія Тіткова, киянка : " Я отдала в папке и в папке я получила эти все документы но поскольку очень тяжело, но реально тяжело ухаживать за человеком который не может себя обслужить ну он лежал и почти каждую минуту звал меня к себе, поэтому я просто бросила папку и не обратила внимания что там уже не было всех документов".

Коли жінка побачила, що документів немає - зрозуміла, що їх хочуть обманути.  Чоловік був ще при тямі, він зателефонував своєму другу і сказав – що передумав укладати договір. Однак паперів їм так і не повернули.  За кілька днів хворий помер. Його паспорт у день смерті принесла невідома жінка.

Ярослав Яценко, адвокат :  " Коли покійний тоді ще живий Ігор Борисович передумав укладати договір довічного утримування замість того, щоб назад отримати документи і забути про цю історію. Йому почали протистояти . Документи не повернули і оскільки за його життя не встигли оформити на себе право власності на квартиру почали розробляти шахрайську схему".

Зараз Надія Олександрівна судиться з людьми, які заволоділи документами на квартиру та претендують на спадщину.  Це лише один випадок. Щороку на вулицях  опиняються сотні  людей, які сподівались на безпечну старість і віддали своє майно.  Аби такого не трапилось -   не можна вірити незнайомим людям, які пропонують допомогу. І ще слід   розрізняти різні види договорів. Якщо підпишете угоду  про дарування – довести, що ви мали на увазі саме утримання - дуже складно.  Навіть коли на словах вам і обіцяли довічну опіку. Це потрібно оформлювати юридично.

Ілона Ковч, журналіст : " Ось це зразок договору по життєвого утримування. Тут можна в деталях прописати що означає власне утримування. Приміром ось пункт про те, яким має бути раціон. Можна навіть у лікаря  прописати дієту.  А ось пункт про те, чи має людина проживати в цьому житлі довічно чи набувач може її забрати в іншу квартиру".

У договорі має бути окремий пункт - харчування. Якщо не змогли домовитися - раціон призначає лікар. На кожний розділ прописують певну суму витрат. Якщо ж людина не виконуватиме зобов'язань - матимете повне право звернутися  до суду. І забрати майно. А ось коли хочете, аби за вами доглядали рідні, юристи радять перестрахуватися. Оформити спадковий договір.

Ігор Годецький, юрист : " Майно переходить до того хто його отримав не при житті людини а лише після її смерті і накладає на людей ті ж самі обов’язки по утриманню лише дає додаткову гарантію для людини яке передає своє майно того, що його не викинуть з цього приміщення".

Щоб убезпечити себе від втрати житла -  врахуйте усі деталі. Лише грамотно укладена юридична угода захистить вас від охочих зазіхнути на майно.

До списку новин