загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Міндоходів залишить Пенсійному фонду роботу касира

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Штат фонду можуть скоротити втричі

Міністерство доходів і зборів забере у Пенсійного фонду функцію зі збору єдиного соціального внеску та контролю за його надходженням, натомість, залишить лише обов'язки розпорядника коштами, по суті - "касира".

Скоро тисячам співробітників фонду буде нічим зайнятися, пишуть аналітики журналу Forbes.

Згідно з проектом положення про Міністерство доходів і зборів, воно забере у фонду функцію зі збору ЄСВ і контролю за їх надходженнями (а це близько 85% доходів ПФ в 2012 році) та залишить фонду лише функцію розпорядника цими засобами, по суті - "касира". 

В результаті фонд матиме право акумулювати збори на обов'язкове державне пенсійне страхування,займатися виплатою пенсій і затверджувати уповноважені банки.

"У Пенсійного фонду сьогодні є серйозні фіскальні повноваження. У деяких випадках їх навіть більше, ніж у податківців", - констатує президент Союзу податкових консультантів Леонід Рубаненко.

Однак скоро все зміниться. "У нас залишаються функції обліку прав застрахованих осіб, перерахунку пенсій, прожиткового мінімуму", - пояснює директор департаменту надходження доходів Пенсійного фонду Василь Литвиненко.

Зараз в Кабміні активно обговорюють, як краще передати базу даних платників з ПФ у МДС, як фонд може працювати після його реорганізації, скільки співробітників в ньому залишиться і хто його очолить.

З листопада 2012 року, після відходу його попереднього керівника Бориса Зайчука, посада керівника ПФ залишається вакантною.

Грядуть звільнення

Більш того, в робочій групі, що складається з представників Міндоходов,Пенсійного фонду та Мінсоцполітики, розглядається питання оптимізації ПФ та інших соціальних фондів.

Справа в тому, що після переходу ОСВ під опіку Міндоходов потреба в утриманні величезного штату співробітників Пенсійного та соцфондів у держави відпаде.

"За фактом Пенсійний фонд - банкрут, його постійно спонсорує держава. Робота фонду не постраждає, якщо його центральний апарат і представництва в регіонах зменшити на третину, а то й наполовину", - упевнений співробітник Міністерства соціальної політики, що побажав залишитися неназваним.

Нагадаємо, зараз у його структурі працює 36 тис осіб.

До списку новин