загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як правильно харчуватися після дієти

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Фахівці радять дотримуватися певних правил після "сидіння" на дієті для того, щоб втримати бажану вагу тіла.

Бажаний результат - це чудово, але боротьба із зайвою вагою ще не закінчена. Для того, щоб зберегти потрібні показники необхідно докласти ще трохи зусиль.

З'являється нове, не менш складне завдання - зберегти отриманий результат без ефекту йо-йо. Адже якщо ви позбулися зайвих кілограмів, пораділи результатами і тут же повернулися до звичайного режиму харчування, то, як би ви не старалися, незабаром всі втрачені кілограми повернутися назад.

Найчастіше, при неправильному і різкому виході з дієти скинуті кілограми повертаються ще й з надбавкою. Медики називають таке повернення ваги ефектом йо-йо, розповідають в НоуХауМед.

Щоб уникнути цього ефекту і поступово повернутися до звичайного режиму харчування, фахівці пропонують ознайомитися з рекомендаціями щодо правильного виходу з режиму дієти.

Дійсно, після активного зниження надлишкової маси тіла за допомогою різних дієт, людині дуже важко повернутися до нормального режиму харчування. Але постійно сидіти на дієтах не можна. До того ж, практично всі дієти, за винятком вегетаріанства (так як вегетаріанство - це не дієта, а спосіб життя) розраховані на якийсь певний термін, від декількох днів до 2-3 місяців. У разі перебування на дієті більше визначеного терміну в людини можуть виникнути збої в роботі травної системи і порушення обмінних процесів в цілому. А надто завзяте прагнення людини повернути собі бажану вагу може обернутися булімією або анорексією.

Вивчивши велику кількість результатів досліджень європейських вчених, дієтологи прийшли до висновку, що для того, щоб грамотно вийти з дієти без погіршення здоров'я і повернення зайвих кілограмів, необхідно дотримуватися лише кілька рекомендованих правил:

Правило 1: Дієта не повинна закінчуватися різко

Ті, хто хоча б раз сидів на дієті від початку і до кінця, розуміють, яким важким може бути останній день дієти, і як хочеться, дочекавшись закінчення, з'сти улюблені ласощі в холодильнику або вчинити набіг на супермаркет. Цього не можна робити, ні за яких умов, інакше всі ваші старання підуть нанівець.

Найкраще влаштувати плавний, поступовий перехід від дієти до гастрономічної волі. Для того, щоб цей перехід був менш болючим, потрібно уявити, що це ще не кінець дієти, а просто більш легка її стадія.

Якщо ж обрана вами дієта включала в себе розвантажувальні дні, то не поспішайте про них забувати після закінчення дієти. Найкраще взяти за правило періодично влаштовувати розвантажувальні дні.

Правило 2: Збільшуємо калорійність їжі покроково

Різке збільшення щоденного обсягу споживаних калорій - це важкий струс для організму людини, який завершив дієту. Адже під час дієти організм звик розраховувати на меншу кількість калорій, і різке збільшення обсягу сприймається організмом у вигляді сильного стресу.

Для початку, краще за все покроково збільшувати споживання калорій, приміром, на 50-70 калорій в день. І так поступово, поки не повернемося до звичайної щоденної норми споживання калорій. На думку європейських дієтологів, в перші дні після закінчення дієти, раціон людини не повинен перевищувати 1800-2000 ккал, за умови активного способу життя. Фахівці стверджують, що такий покроковий вихід з дієти займає в середньому від 5 до 7 днів.

Правило 3: Помірність - золота властивість

Всі ми прекрасно розуміємо, що чим смачніша страва, тим більше нам хочеться її ще. Але піддавшись спокусі і поклавши собі добавки, ми ризикуємо найближчим часом повернути кілограми, яких позбулися. До того ж, активно харчуючись більше від норми, ми ризикуємо дуже швидко розтягнути шлунок до колишніх розмірів.

Кращим способом не переїдати, а харчуватися помірно - це харчуватися дрібно, тобто 5-6 разів на день невеликими порціями. Дотримуючись цього правила, ви завжди будете ситі.

Правило 4: Тверда віра в успіх

Одним з найважчих моментів за весь час дієти є її завершальна стадія. Все частіше виникає бажання зірватися і побалувати себе чим-небудь забороненим (десертом наприклад). Як тільки у вас з'явилося таке бажання, подумайте про те, як вам буде соромно, коли озирнувшись назад, ви зрозумієте, що не дійшли до фінішу зовсім трошки.

Для того щоб ваша віра в успіх була непохитною, фахівці радять наступне: дістаньте зі свого альбому найжахливішу фотографію, зроблену до початку дієти, і поставте на видне місце (найкраще - повісьте на холодильник). Як тільки ваша віра в успіх починає слабшати, подивіться уважно на свою фотографію, а потім в дзеркало. Якщо хочете зберегти результат дієти: проявіть терпіння і ви неодмінно не тільки досягнете бажаного результату, але і закріпите його.

До списку новин