загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Медики стривожені кількістю ліків, які приймають літні люди

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кількість ліків та інших медичних препаратів, які щодня приймають деякі літні люди, вже перевалила за два десятки. Експерти попереджають, що така опора на хімію тягне за собою небезпечні наслідки для здоров'я.

Англійка Джин Сміт нещодавно виявила, що перестала розуміти друкований текст так само чітко, як раніше. І їй потрібно читати кожне речення по три рази, щоб розібратися, про що там йдеться. Навіть при розмові 63-річна жінка не могла відразу підбирати потрібні слова. Перевірки в лікарні не дали ніяких результатів. Але її мозок дійсно перебував у повному порядку, а всі проблеми виникли через два з гаком десятків медикаментів, які їй прописав лікар. 

Джин сиділа на 27 різних таблетках, пластирах і кремах, використовуваних кожен день. Сюди входили найрізноманітніші засоби - від ліків проти підвищеного кров'яного тиску до знеболюючих від артриту. Кількість ліків з роками тільки зросталf, і врешті-решт жінка переповнила організм цим коктейлем токсичних препаратів. Коли новий лікар знизив дозу ліків, що приймалися з 27 найменувань до 9, ситуація різко покращилася. Джин знову змогла запам'ятовувати якісь речі і чітко мислити.

Вона відноситься до того зростаючому числу пенсіонерів (як у Великобританії, так і в Україні), життя яких тепер неможливе без гігантської кількості ліків. У 2001 році англійські пенсіонери, в середньому, приймали в день 11,9 препаратів, в 2011 вже 18,3, а в 2012 показник прийому ліків підскочив ще вище.

Майже у половини людей старше 65 є три хронічні хвороби, начебто гіпертонії, діабету і артриту. Тільки через них пенсіонери приймають по 12 різних препаратів на добу. Експерти запевняють, що ця токсична атака небезпечна для здоров'я людей. І вченим необхідно синтезувати лікарські препарати широкого спектру дії, а лікарі повинні суворіше стежити за тим, щоб виписуємі ними ліки не дублювали один одного. По можливості, дозування і асортимент препаратів треба скорочувати.

До списку новин