загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Ранок розпочинаємо зі склянки води

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У 2030-2035 роках кількість людей, у яких буде обмежений доступ до прісної води, збільшиться до трьох мільярдів чоловік. Само собою, це послужить приводом для виникнення локальних озброєних конфліктів за джерела води

 Є низка причин для того, щоб щодня пити багато води. Ми п'ємо каву, чай, молоко, багато газованої води, фруктові соки, не кажучи вже про алкоголь. Або ми вживаємо недостатньо рідини, що призводить до зневоднення, і як наслідок - до поганого самопочуття.

Насправді можна взагалі більше нічого не пити, крім води, ну хіба що чашку кави вранці або зелений чай за обідом.

- Я навіть не уявляю свого життя без води. Куди б ми не пішли, що б ми не робили - все пов’язано з водою: чи то чистимо зуби, чи варимо їсти. І взагалі, ми - це і є вода. Адже все живе складається з води. Зараз у розвинутих країнах розробляють цілі програми з економії чистої води за рахунок повторного використання вже забрудненої. Знаю, що в деяких країнах світу використану гарячу воду використовують для обігрівання будинків, - каже козятинчанка Юлія Мельник.

Ось дев’ять серйозних причин пити воду.

Втрата ваги

Вода - це один із найкращих засобів для схуднення, в першу чергу тому, що вона замінює висококалорійні напої, такі як газована солодка вода, сік і алкоголь. В ній немає жодної калорії. До того ж вода добре пригнічує апетит, адже часто, коли ми думаємо, що голодні, насправді ми просто хочемо пити. У воді немає жирів, білків, вуглеводів. Щоб допомогти собі схуднути, багато пийте.

Здоров'я серця

Якщо випивати достатню кількість води, можна знизити ймовірність серцевого нападу. Результати шестирічного дослідження, опубліковані першого травня 2002 року в American Journal of Epidemiology, показали, що для тих, хто випиває більше п'яти склянок води в день, ймовірність померти від серцевого нападу на 41% менша, ніж у тих, хто випиває менше двох склянок.

Бадьорість

Навіть невелике зневоднення, не більше 1-2% від ваги вашого тіла, призводить до втоми. Якщо ви відчуваєте спрагу, значить, ваш організм уже зневоднений. Це може призвести до стомлення, м'язової слабкості, запаморочення та інших симптомів.

Ліки від головного болю

Ще один симптом зневоднення - це головний біль. Часто, коли у нас болить голова, це значить, що ми просто п'ємо недостатньо води. Звичайно, є безліч інших причин головного болю, але зневоднення - одна з найпоширеніших.

Здорова шкіра

Вживання води може очистити шкіру, і люди, що п'ють воду, просто світяться здоров'ям. Це не станеться за одну ніч, але всього один тиждень вживання достатньої кількості води добре вплине на шкіру.

Проблеми з травленням

Щоб належним чином перетравлювати їжу, наша травна система потребує достатньої кількості рідини. Часто вода допомагає вирішити проблеми з кислотністю шлунку, а в поєднанні з клітковиною допомагає впоратися із закрепами (які зазвичай є результатом зневоднення).

Очищення

Наше тіло використовує воду для виведення токсинів і шлаків з організму.

Ризик ракових захворювань

Було виявлено, що вживання достатньої кількості води знижує ризик виникнення раку товстої кишки на 45%, а раку сечового міхура - на 50%. До того ж, можливо, знижується ризик виникнення раку грудей.

Ефективне тренування

Зневоднення може сильно заважати заняттям спортом, уповільнювати темп і ускладнювати підняття ваги. Тренування вимагають додаткової кількості води, тому поповнюйте запас рідини в організмі до, під час і після занять.

Без води немає життя

Всім відомо, що людина на 60% складається з води. Але не всі знають, що вміст води в організмі може залежати від різних чинників, починаючи з віку і закінчуючи способом життя. Без води було б неможливе живлення нашого тіла. Вона є необхідним провідником нових елементів, які доставляються в організм. Вода ж забирає із собою речовини, які не були засвоєні або виділяються різними органами. Немає в організмі жодного процесу, пов'язаного з обміном речовин, який протікав би без участі води. І чим енергійніше ці процеси протікають, тим більше води потребує людина. В молодому організмі, що росте, вміст води більший, ніж у дорослої людини, що вже сформувалася.

- Вода дуже корисна, недарма лікарі наголошують: при інфекційних захворюваннях та отруєннях варто пити багато води, тому що вода розбавляє кров і швидше виводить шкідливі речовини з організму. А мені ще моя бабуся говорила, що зранку, коли прокинувся, варто випити на голодний шлунок сирої води, тоді організм прокидається після сну. Так я і роблю ось уже більше 40 років, і дійсно, якщо вранці не вип`ю води, то почуваюсь якось некомфортно, - розповідає козятинчанин Володимир Іващенко.

В організмі новонародженої дитини міститься 80% води, чоловік середнього віку складається з води на 60%, а жінка такого ж віку - на 55%. Коливаються ці цифри і залежно від пори року, тому що влітку людина споживає більше рідини, а взимку вода витрачається в менших кількостях. Той, кому доводиться працювати в поті чола, потребує вологи набагато більше, ніж той, хто сидить під кондиціонером на стільці протягом усього робочого дня.

Кров - це вода на 90%

Людина, що харчується овочами та фруктами, не так сильно потребує води, як та, яка їсть гостру або суху їжу. Жоден хімічний чи фізіологічний процес не відбувається без води. Кров на 90% - чистісінька вода, але ж кров - це основний транспортний засіб, що розносить поживні речовини по всьому організму.

Вода для пиття

Воду для пиття потрібно вибирати ретельно, щоб вона могла принести організму лише користь. Альтернатив небагато, найперше, що напрошується - водопровідна вода, але кожна розсудлива людина розуміє, що це просто небезпечно для здоров'я. Є, звичайно, фільтри, але врятувати вони можуть хіба що від іржі. Насичена мінералами вода може «подарувати» тільки камені в нирках. Найкращий варіант - це бутильована вода, в ній хоча б немає ніяких шкідливих домішок.

До списку новин