загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Названі країни, в яких краще всього народитися на світ. Україна – третя з кінця

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Журнал The Economist у черговий раз представив рейтинг країн, що мають найбільший потенціал в середньостроковій перспективі. Чверть століття назад США займали почесне перше місце, проте за минулі роки розстановка сил на карті світу істотно змінилася. У цьому списку Україна займає одну з нижніх позицій, випередивши лише Кенію і Нігерію.

 

Так, рейтинг очолив хранитель заощаджень більшої частини світових багачів і один з гарантів європейської стабільностіШвейцарія. Варто відмітити, що в топ-10 увійшла лише одна країна із зони євроНідерланди, що розташувалися на восьмому місці. Інші ж країни валютного блоку, що переживають непрості часи, знаходяться в основному в другій і третій десятці. А ось на третин, четвертій і п’ятій позиції розташувалися, відповідно, Норвегія, Швеція і Данія.

Половина першої десятки – не європейські країни. Так, Австралія зайняла друге місці рейтингу. Шосте і сьоме місця у її сусідів – Сінгапуру і Нової Зеландії. На дев’ятому місці – Канада, а закриває топ-10 найбільш сприятливих для народження дитини країн Гонконг.

Аналітики відмічають, що за роки проведення цього дослідження вони зуміли значно удосконалити методологію. Таким чином, зараз при складанні рейтингу одночасно береться до уваги цілий набір показників, як об’єктивних – наприклад, середній рівень доходу, так і суб’єктивних – оцінка самими резидентами міри свого задоволення життям. Гроші, відмічають учений, є важливою умовою для щастя, проте і інші чинники грають значну роль. Тому екс-лідер, США, цього разу потрапив тільки на 16-й рядок, поділивши його з двигуном ЄС, Німеччиною, і залишившись позаду Тайваню (14) і Бельгії (15). Також в другій десятці – Фінляндія (11), Ірландія (12), Австрія (13), ОАЕ (18), Південна Корея (19) й Ізраїль (20).

З колишніх соціалістичних країн найбільш радісні перспективи, якщо вірити виданню, у Чехії (28, ділить місце з Іспанією), Словенії (32) і Польщі (33). Естонія розмістилася на 44-ій строчці разом з Венесуелою, Латвія на 48-ій, Литва на 57-ій.

У Росії The Economist дітей народжувати не рекомендуєу неї тільки 72 місце, між Індонезією і Сирією. Проте, Україна опустилася ще нижче – на 78-е місце, тоді як інші колишні країни СРСР в рейтинг не потрапили. Найближчими сусідами України стали Кенія і Нігерія (на 79-м і 80-м місці), тоді як її випередили Бангладеш і Ангола на 77-ій і 76-ій позиціях. Раніше повідомлялося, що компанія FutureBrand опублікувала глобальний рейтинг брендів країн, в якому Україна виявилася на 98-ій позиції, розмістившись між Угандою і Ганою.

До списку новин