загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Випадковість… чи Доля, дарована Богом? (або Любов і Мир в імені)

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Величними словами вітань славимо сьогодні людину, доля якої звичайна і, водночас, незвичайна, проста і, одночасно, така складна… Говоримо про справжнього сина України, про того, хто несе свій хрест від початку і до кінця, хто служить Богу і Україні, хто вчить нас миру і любові, віри і надії.

Як не буває літа без весни, а зими без осені, як не буває плоду без цвіту, а старості без молодості і зрілих літ, так не буває і випадковостей у нашому житті, бо все, що стається, - то воля Божа і Його діяння.

Так волею Божою далекого 1933 року народився у матері й батька син. Народився, щоб принести у цей світ любов і мир. Любомиром назвали сина.

Та чи випадковою стала дата народження 33 року? Проводячи паралелі історії і літератури, усіх подій України і світу, що стали фатальними для історії людства, розумієш, що, мабуть-таки, не випадковою.

Число 33… У 33-річному віці розіпято на Хресті Сина Божого Ісуса. Рівно через XIX століть на хресті історії розіп’ято страдницьку Україну. Трагічна сторінка 30-х років не зітреться з історії нашої держави. І саме 30-ті роки стали тим переломним періодом, коли народжується цвіт майбутньої української нації, народжуються найкращі дочки і сини країни, які не відцуралися державності, мови, культури і, найголовніше, - віри.

Одне з найпочесніших місць серед тих самовідданих і свідомих українців по праву належить Любомиру Гузару.

У часи Радянського Союзу, коли ідеологія займала місце релігії, Любомир Гузар обирає Бога, релігію, віру. У пострадянський період, коли люди опиняються в ситуації невизначеності, коли панує конформізм, який не дозволяє мати свою позицію, коли всі живуть за принципом більшості, авторитаризму і традицій, він не припиняє нести свій хрест, проповідуючи вже в Україні, доносить в народ слово Боже, з любовю і миром служить Церкві. Бо він – Любомир – для любові і миру.

Екс-глава Української Греко-Католицької Церкви, Кардинал, Емеритований Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, Митрополит Київський, єпископ Кам’янецький. А для нас – ще й Почесний член Всеукраїнської асоціації пенсіонерів.

Мудрості цієї людини немає меж. Його поради, настанови і вчення нам надзвичайно близькі, тому й поталанило нам особливо. Програми нашої Асоціації працюють на реалізацію тих же питань, які ставлять перед собою Церкви. Це питання сім’ї, її збереження, відновлення діалогу поколінь, піклування про інших людей, повага до старості, допомога у різних життєвих ситуаціях. Головне – не боятися своєї віри, любити ближнього свого, надіятися на краще.

З настанов Любомира Гузара є що перейняти всім поколінням, хто живе в Україні:

- «Господь Бог дав нам Україну. Ми самі її не здобули, крови не пролили. Ніхто з людей нам її не дарував. То була воля Господня, ласка Божа. Обставини мусять описувати історики. Але Україна постала, вона є. Я переконаний, що інакше бути не могло»;

-  «Розчаровані люди не в змозі побудувати вільну державу. Слід обєднатися, щоб разом подумати, як побудувати країну, до якої прагнемо. А не сподіватись на когось, хто її нібито побудує для нас. Не побудує»;

«Українців може об'єднати шляхетна ідея, прекрасна мета, велика боротьба»;

- «Свобода — це обставина бути людиною. Свобода — це лишень право творити добро. Свобода — то змога служити людям. Чим більше людей усвідомлять таку свободу як природну потребу, тим більше добра вони здатні спільно створити одне для одного, а отже, для цілої країни... Повна свобода цілої України має складатися з частинок свободи кожного з нас»;

- «Наш шлях до свободи виявився довшим, аніж мріялося декому, на те воля Господня. Зрештою, кожна зупинка на тому шляху — це Божа підказка, варто тільки навчитися тими підказками керуватися. Господь завжди випробовує тих, кого любить»;

- «Не погоджуюся з тим, що нинішня молодь уже необоротно зіпсована байдужістю, інертністю, індивідуалізмом, що їх отримала в спадок від попередніх поколінь. То не є правдою, молодь поранена, але вона жива. Вона втомилася від штучного, облудного, несправжнього, їй бракує щирого й правдивого»;

- «Влада ж боїться свободи в серцях набагато більше, ніж голодного бунту. Бо голодного можна купити, а вільного — тільки вбити».

Багато спільного у нас, українців, з обраним Богом народом, що 40 років блукав пустелею у пошуках Землі Обітованої. Багато спільного в долі Любомира Гузара з долею Пророка Мойсея, що, будучи поводирем і несучи свій життєвий хрест, чимало побачив на життєвому шляху.

Недовго нам лишилося блукати у пітьмі. Бо є в нас сильний духом і вірою поводир, той, хто веде, вказує ціль, не зупиняється, не дозволяє повертатися назад, не дозволяє схибити чи помилитися. А вчить вірою жити, добром перемагати, любовю освячувати, з надією іти у майбуття.

Блаженніший Любомире!

З великим ювілеєм Вас! З 80-річчям!

Хай Ваше життя, сповнене турботами і молитвами за нас, Ваші світлі думки, що бажають нам долі і миру, любові і всепрощення, терпимості і віри, обернуться до Вас сторицею. Світлих і радісних днів Вам на цій землі, з Божою поміччю дочекатися-таки тих днів не животіння, а життя України, коли можна буде легко і спокійно сказати:  «Любов і мир панують на моїй рідній землі».

Доброго Вам здоровя, доброї памяті, добрих слів і помислів за Вашу віру, добрих і щасливих людських почуттів, добра в усьому!

Рада Всеукраїнської асоціації пенсіонерів

До списку новин