загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Китай переживає перший пік старіння суспільства

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Китай переживає перший пік старіння суспільства: більш як 200 млн громадян країни - пенсіонери, натомість працездатне населення складає близько 936 млн осіб.

Таку статистику навів на прес-конференції в Пекіні директор Китайського дослідницького центру старіння У Юйшао, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в Китаї.

"До кінця 2013 року кількість людей похилого віку досягне в Китаї 202 млн, що складе 14,8% населення країни... За рік кількість тих, кому за 60, збільшиться у порівнянні з 2012 роком на 8,91 млн", - зазначив він.

Водночас кількість працездатного населення зменшиться з 939 млн минулого року до 936 млн нинішнього. Таким чином, з урахуванням дітей в 2013 році 45,94% усього населення КНР буде на утриманні решти 54,04% (у 2012-му співвідношення було 44,62% до 55,38%).

Погіршення екології та темп життя ведуть до того, що суспільство стає менш здоровим. У 2012 році літніх людей з хронічними захворюваннями в КНР було 97 млн, цього їх буде більше 100 млн, тобто половина загальної маси. Більше того, серед пенсіонерів 36 млн потребують постійного догляду.

Молода Китайська Народна Республіка пережила перший пік народжуваності в 1952-1953 роках, які до того ж були роками Дракона і Змії (за китайськими повір'ями - дуже вдалими). Зараз ці люди вступають у 60-річний вік, тому 2012 і 2013 роки стали першим піком старіння населення.

Згідно з прогнозами, до 2053 року кількість громадян КНР літнього віку різко підскочить до 487 млн, або 35% населення, тобто кожен третій китаєць буде пенсіонером. Ситуація із стрімким старінням у Китаї стоїть набагато гостріше, ніж у більшості інших країн, що пов'язано, не в останню чергу, з політикою планового дітонародження.

До списку новин