загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Продукти для довгого життя

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вживайте в їжу більше продуктів, багатих антиоксидантами, щоб успішніше боротися з вільними радикалами - нестабільними молекулами кисню, які сприяють процесу старіння.

Антиоксиданти містяться в овочах і фруктах яскравих кольорів. Щоб збалансувати дієту і знизити ризик розвитку хвороб серця, вживайте фрукти та овочі в кожний прийом їжі.

Переваги ягід

Ягоди є відмінним джерелом антиоксидантів і поліфенолів. Полуниця, чорниця - лише деякі з прикладів джерел корисних речовин поліфенолів. Поліфеноли допомагають перемогти рак і дегенеративні захворювання головного мозку.

Не втрачають своїх властивостей і заморожені ягоди, однак намагайтеся вживати таки побільше свіжих.

Чому риба - їжа для мозку

Жирні кислоти, що містяться в лососеві або тунці, по праву можна назвати їжею для мозку, оскільки ці сполуки дуже корисні для нервової системи.

Омега-3 жирні кислоти допоможуть знизити рівень холестерину і тригліцеридів, у зв'язку з чим вони гальмують розвиток атеросклерозу. А якщо їсти рибу один-два рази на тиждень, то це зменшить ризик розвитку деменції.

Квасоля для сил і енергії

Дієтологи рекомендують три-чотири рази на тиждень додавати в свій раціон боби, які багаті клітковиною.

Клітковина знижує кров'яний тиск, рівень холестерину, запобігає запори і допомагає травленню. До того ж дієта з клітковиною допомагає схуднути і утримати досягнуту вагу.

Боби також регулюють рівень глюкози в крові, що важливо для хворих на цукровий діабет.

Чому потрібно їсти овочі

Овочі містять клітковину, фітонутрієнти і безліч вітамінів і мінералів, які можуть захистити від хронічних захворювань.

Наприклад, темні, зелені листові овочі містять вітамін К, необхідний для зміцнення кісток. Солодка картопля і морква - джерело вітаміну А, який допомагає зберегти очі і шкіру здоровими, і захищає від інфекції.

Середземноморська дієта

Люди, що живуть на узбережжі Середземного моря, регулярно включають у свій раціон оливкову олію, рибу, овочі, цільні зерна і іноді келих червоного вина. У їхній кухні менше солі, більше трав і спецій.

Така дієта сприяє збереженню здоров'я серця і судин, покращує пам'ять і допомагає запобігти деякі види раку.

Цілісне зерно - основа раціону

Вживання цільнозернових продуктів може знизити ризик розвитку деяких видів раку, діабету 2 типу та серцевих захворювань.

Клітковина в цільнозернових продуктах допоможе запобігти проблемам з травленням.

Вибирайте зерновий хліб і макарони, а також коричневий чи дикий рис замість білого.

Схуднути для здоров'я

При нормальній вазі органи людини, наприклад суглоби і серце, відчувають менший тиск. Якщо людина має зайву вагу, то з віком їй складніше схуднути, так як з роками обмін речовин сповільнюється, і втрачається не жирова тканина, а м'язова.

Обов'язково вживайте більше білкової їжі - м'яса, риби, бобових і цільнозернових продуктів.

Підтримуйте здорову вагу

Їжте три рази на день, а між основними прийомами їжі вибирайте здорові перекуси.

Слідкуйте за калорійністю харчування. Наприклад, спробуйте вживати незбиране молоко замість знежиреного. І, звичайно, підтримуйте оптимальний рівень фізичної активності.

До списку новин