загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Винайдено простирадла, що вбивають мікробів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Фахівці з Бар-Іланського університету зробили приголомшуюче відкриття. Вони винайшли нанопокриття для халатів і простирадл у лікарнях. Унікальність цього покриття полягає в тому, що при зіткненні з ним гинуть бактерії, які стійкі до антибіотиків.

Причому, це нанопокриття з'явилося в результаті роботи над іншим проектом, а саме над створенням армійських шкарпеток, що не видають запаху. Професор Аарон Геданкен зазначає, що диво-шкарпетки поки не готові, але ідеї для їх розробки підійшли для нового антибактеріального покриття лікарняних простирадл та інших матеріалів.

Найголовніше достоїнство цього винаходу в тому, що покриття, яке складається з наночасток, наноситься на будь-яку тканину. Дані простирадла нічим не відрізняються від звичайних. Властивості тканини зберігаються і після 65 циклів прання при температурному режимі в 95 градусів.

Технологію вже випробували на текстильному виробництві в Італії та Румунії. Результат вражає: при зіткненні з такою тканиною з 100 тисяч мікробів виживає 1.

Як відомо, бактерії - це нашестя багатьох лікарень. Кожен рік вони стають причиною смерті кількох сотень тисяч пацієнтів. Проти «лікарняних» мікробів не допомагають ні дезінфекція, ні засоби гігієни. У 2010 році, за відомостями Міністерства охорони здоров'я, в ізраїльських клініках зареєстровано близько 4 тисяч випадків зараження крові через ускладнення, що розвиваються внаслідок дії бактерій.

Бабчук Катя

До списку новин