загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вся правда про білкову їжу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Білок є необхідним компонентом харчування кожної людини незалежно від статі, віку, рівня фізичної активності та інших факторів. Докладніше про це читайте далі.

Чоловікам щодня потрібно більше білка, ніж жінкам. Рекомендована доза для середньостатистичного чоловіка - 56 грамів на добу, жінки - 46 грамів. Причому отримувати таку кількість білка важливо з різних продуктів: м'яса, горіхів, бобових та ін

Кожен день здорова людина має вживати білки, жири і вуглеводи. Частка перших у раціоні повинна становити 10-35%.

Якщо ви ведете активний спосіб життя, то вам потрібно більше білка. Розрахунок ведеться з необхідності щодня отримувати 0,8 грамів білка на 1 кг маси тіла. Професійним спортсменам необхідно від 1 до 2 грамів білка на 1 кг ваги для відновлення після навантажень.

Найбільше білка зазвичай ми отримуємо з м'яса, зокрема, яловичини. Однак треба пам'ятати, що крім білків м'ясо може містити достатню кількість насичених жирів і провокувати атеросклероз. Тому різноманітьте своє меню і не вживайте занадто багато жирного м'яса.

Для чого нам потрібен білок? Він має широкий спектр застосування і функцій: забезпечує енергією, допомагає будувати структурний каркас клітин, руйнувати токсини, «ремонтувати» клітини м'язів і кісток. Ось чому 15% маси нашого тіла - це білок.

Білки складаються з амінокислот, кожна з яких відіграє певну біологічну роль в організмі. Частина цих амінокислот міститься тільки в продуктах тваринного походження.

Білок може допомогти знизити вагу. Багаті протеїнами продукти важче просуваються через травну систему, довше перетравлюються і дають відчуття ситості. Але чекати дива схуднення тільки від вживання лише білків не варто.

Білкова дієта протипоказана людям із захворюваннями нирок або цукровим діабетом.

Організм людини не зберігає білки таким же чином, як вуглеводи або жири. З цієї причини, а також тому, що білок постійно руйнується на увазі певних навантажень і стресів, необхідно щодня вживати білкові продукти. Це потрібно для відновлення багатьох тканин, крові, гормонів, кісток і м'язів.

Більшість людей отримують досить білка через їжу. Однак вегетаріанці і люди похилого віку потребують більшої кількості протеїнів і незамінних амінокислот.

До списку новин