загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

ВООЗ: найбільше у світі палять і вживають алкоголь громадяни країн Європи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Громадяни країн Європи найбільше у світі палять і вживають алкоголь. Про це свідчать дані останнього звіту Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), повідомляє Bloomberg.

За даними організації, у 53 країнах, які формують Європейський регіон ВООЗ, палять в середньому 27% осіб старше 15 років. Європейці також споживають в середньому 10,6 літрів алкоголю на рік, що теж більше, ніж на будь-якому іншому континенті.

Як зазначили у ВООЗ, саме ці дві звички найчастіше викликають рак і серцеві хвороби, які є причиною 70% смертей.

Більше половини чоловіків палять у Вірменії, Білорусі, Україні, Молдові та Туреччині, тоді як вживання алкоголю є найвищим у Молдові, Люксембургу, Естонії та Чехії. Найменше курців можна зустріти в Швеції, Боснії і Герцеговині та Ісландії, а алкоголь в найменших кількостях вживають в Таджикистані, Туреччині та Азербайджані.

«Досить вражає, що споживання алкоголю в європейському регіоні є найвищим в світі. Потрібно проробити велику роботу. Частково це питання ціни», - заявив професор Лондонської школи гігієни і тропічної медицини Енді Гейнс.

В той же час у ВООЗ відмітили різницю у показниках здоров’я загалом по регіону. Так, якщо в середньому тривалість життя з 1980 року по 2010 рік зросла на п’ять років до 76 років, то для чоловіків у Східній Європі цей показник скоротився.

Тривалість життя для чоловіків найменша в Росії - 62.8 років, найбільша в Ізраїлі - 80.1 рік, для жінок відповідно найменша в Киргизії (73 роки), найвища в Іспанії – 85 років.

У звіті також вказується, що у Східній Європі найбільшими темпами росте епідемія ВІЛ та збільшується кількість випадків передчасної смерті через серцеві хвороби.

До списку новин