загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Франциск почав перший день на папському престолі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Папа Римський Франциск починає свій перший день на посаді глави Римо-католицької церкви.

Він вперше поведе кардиналів до меси, почне призначати співробітників Ватикану і, ймовірно, відвідає свого попередника Бенедикта - почесного папу.

Вперше в історії Римо-католицької церкви її очолив представник Латинської Америки і єзуїт.

Обрання кардинала Хорхе Маріо Бергольо на папський престол стало несподіванкою для багатьох, коли про нього стало відомо в середу.

Попри те, що на попередньому конклаві у 2005 році він, буцімто, набрав другу після Йозефа Ратцінгера кількість голосів, мало хто насправді вірив у обрання папи не з Європи - вперше за 1300 років.

На вихідних Папа Франциск зустрінеться з представниками світових ЗМІ в ході спеціальної папської аудієнції, і можливо розповість про своє бачення розвитку церкви, розповідає дипломатичний кореспондент ВВС Джеймс Роббінс з Римі.

Білий дим

 

Ім'я майбутнього Папи Римського пролунало через годину після появи білого диму над димарем Сикстинської капели з центральної лоджії Собору Святого Петра на другий день конклаву з 115 кардиналів.

У своєму зверненні до вірян новий понтифік попросив їх про молитву за нього і похилив перед ними голову, після чого на площі Святого Петра запанувала тиша.

Про кардинала Берголіо відомо те, що він живе скромно і сам готує собі їжу, є гарним душпастирем, якого дуже шанують і поважають у Буенос-Айресі.

Новину про обрання нового провідника понад мільярду римо-католиків у всьому світі у Ватикані зустріли радісними вигуками. Над площею можна було чути спів та дзвони.

На площі Святого Петра почалися святкування, туди відразу ж почали стікатися нові натовпи людей, щоб отримати благословіння нового Папи Римського.

Конклав завершився

 

Обранець конклаву з'являється на публіці не одразу після голосування. Спершу кардинали засвідчують йому покору, потім він вирушає до Капели Паоліна, яку від Сикстинської капели відділяє лише стіна, і тільки після цього з'являється на публіці.

Після появи білого диму на площі з'явилася швейцарська гвардія та папський оркестр.

Конклав у Ватикані розпочався ввечері у вівторок. Голосування у вівторок було безрезультатним: з димаря повалив чорний дим; те саме можна було побачити і в середу.

Попередній Папа Римський Бенедикт XVI став першим понтифіком, який пішов з престолу за майже 600 останніх років. 28 лютого він склав свої повноваження.

Бенедикт XVI зрікся престолу через слабке здоров'я. На час його папства випав складний період в історії Римо-католицької церкви. Зокрема, значним ударом для багатьох вірян стали численні сексуальні скандали всередині церкви.

До списку новин