загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Хворобу Паркінсона гальмують не даючи мозку накопичувати кальцій

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Учені та медики навчилися продовжувати життя, однак не можуть впоратися з хворобами, які стають більш проблематичними з віком. Щороку у Сполучених Штатах діагностують 50- 60 тисяч нових випадків хвороби Паркінсона. Загалом у США на цю, поки що невиліковну недугу, страждає мільйон людей. На сьогодні медики можуть контролювати симптоми хвороби, однак сподіваються, що вже незабаром зможуть зупиняти її розвиток. А поки що науковці працюють над тестами, які дозволять виявляти захворювання на ранній стадії.

Одна з мільйона хворих на хворобу Паркінсона - Сара Тейлор. Вона усвідомлювала, що зі здоров’ям у неї щось негаразд, але уявити собі, що у неї Паркінсон, жінка не могла.

«Це був шок, але, водночас, і полегшення, бо краще знати, що з тобою», - говорить Тейлор.

Діагноз Паркінсона Сарі поставили 5 років тому, коли вона звернулася у лікарню за допомогою. На цей момент жінка була зовсім немічна, ледь рухалася.

«Я вперше прийшла сюди, коли стало незносимо, я була безпорадна, не могла стояти, не могла піднятися зі стільця. Мені було дуже важко», - згадує вона.

Завдяки лікам і щоденним фізичним вправам Сара почувається значно краще.

Хвороба Паркінсона - повільно прогресуюче дегенеративне захворювання центральної нервової системи. Клінічні прояви хвороби виникають при руйнуванні допамін-продукуючих нейронів. Науковці не можуть назвати причини її виникнення. Одні вважають, що тут замішана генетика, інші покладають провину на токсичні пестициди. Останнє дослідження ООН вказує на хімічні речовини у речах повсякденного вжитку.

Єдине, у чому погоджуються медики, це в необхідності ранньої діагностики ще до того, як з’являються симптоми  - тремтіння і труднощі при ході. Однак чимало людей запіздно звертаються до лікарів, переважно тоді, коли хвороба вже запущена.

«На цей момент стається помітна дегенерація у головному мозку. В ідеалі ми хотіли б мати тест специфічно для хвороби Паркінсона і виявляти цю хворобу ще перед тим, як у хворих починають тремтіти руки», - говорить лікар Гюбер Гернандес.

На даний момент таких тестів немає, однак медикам у Північнозахідному університеті, здається, вдалося знайти спосіб сповільнити прогрес хвороби.

«Ми роздивлялися клітини у мозку, які найбільш уразливі до захворювання, і побачили, що при хворобі у тіла клітин потрапляє багато кальцію», - каже Джім Сермаєр, фізіолог.

Кальцій, проникаючи в клітину, спричиняє коливання рівня допаміну, інколи взагалі знищуючи ці клітини. Тому медики зосередили свої зусилля на пошуках препарату, який обмежує поглинання кальцію клітинами мозку, і навіть без будь-яких шкідливих побічних ефектів. Наразі вчені проводять уже друге клінічне випробовування.

«Основне питання, на яке ми шукаємо відповідь, -  наскільки ефективними є ці ліки у сповільненні хвороби Паркінсона», - говорить одна з дослідників Таня Сімуні.

Існуючі зараз на ринку препарати, які контролюють тремтіння і труднощі при ході, діють від 5 до 10 років. Науковці сподіваються, що нові ліки дозволять подвоїти чи потроїти цей час, щоб такі хворі, як Сара Тейлор і ще 10 мільйонів людей, які живуть з хворобою Паркінсона, могли вести нормальний спосіб життя.

До списку новин