загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

10 кроків до життя без циститу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Існує багато способів лікування циститу. Але головна зброя в боротьбі із захворюванням в руках самого хворого. Ви можете значно скоротити неприємні симптоми і запобігти епізодам загострення, якщо внесете деякі ключові зміни в спосіб життя.

Як тренувати сечовий міхур?

Обговоріть з лікарем такий метод, як тренування сечового міхура. Це можна проробляти в домашніх умовах і дозволить нормалізувати частоту сечовипускань: ви будете ходити в туалет в певний час, а не тільки під час гострих позовів, завдяки чому зможете поступово подовжити інтервал між сечовипусканнями і, в кінцевому рахунку, скоротите частоту позивів.

Корисна дієта

Хоча інтерстиціальний цистит протікає у всіх по-різному, є продукти і напої, які призводять до загострення у всіх випадках. Кава, чай, цитрусові і гостра їжа - лише мала частина списку шкідливих для сечового міхура продуктів і напоїв. Виключивши їх з раціону, ви скоротите больові відчуття.

Чим корисне фізичне навантаження?

Фізичні вправи роблять позитивний вплив не тільки на організм в цілому, але і на симптоми циститу зокрема. Однак людям, хворим циститом, слід бути обережними, щоб не погіршити свій стан. Підберіть комплекс вправ з помірним навантаженням. Відмінно підійдуть заняття йогою, китайською гімнастикою, веслуванням, легкою атлетикою, заняття на велотренажері або просто піші прогулянки.

Від стресу тільки гірше!

Сам по собі стрес не є причиною циститу, але може призвести до загострення захворювання. Люди, що страждають від циститу, схильні не тільки щоденним рутинним стресам, але також стресу, пов'язаного з тяжкістю захворювання. Відвідуйте сеанси релаксації, масажу, сходіть до психолога, навчіться медитувати або займіться спортом - це допоможе знімати стрес.

Киньте палити!

Тютюновий дим подразнює слизову сечового міхура і призводить до загострення симптомів циститу (частота і болючість сечовипускань підвищується). Щоб послабити симптоми і в цілому поліпшити стан здоров'я, порадьтеся з лікарем, як кинути курити.

Як щодо сексу?

Зберігати колишню статеву активність при циститі скрутно. Обговоріть з партнером виниклі труднощі і спільно пошукайте шляхи вирішення. Міняйте пози, використовуйте мастила, а після сексу накладіть на хворобливу область лід, зосередьтеся на отриманні задоволення і зниженні больових відчуттів. Консультація професійного сексолога може бути корисною.

Одягайтеся правильно!

Хворим на цистит слід носити широкий комфортний одяг, особливо під час загострення. Уникайте стягуючі в животі або тазової області одягу. Нижню білизну носіть з бавовни; нейлон або поліестер можуть додатково подразнювати шкіру. Прати білизну потрібно тільки дуже м'якими засобами, сушити природним способом.

Поради мандрівникам

Щоб подорож пройшла без ексцесів, продумайте все заздалегідь. Вивчіть місця розташування туалету по шляху проходження і після прибуття. Візьміть з собою переносний туалет або мочеприймальник, на випадок якщо туалет буде не доступний. У літаку попросіть посадочне місце поряд з проходом ближче до туалету.

Обговоріть з лікарем

Детально обговоріть з лікарем всі аспекти дотримання особистої гігієни, доцільність та ефективність використання «дихаючих» прокладок, правила прийому ванни і вимоги до засобів гігієни при тій чи іншій формі захворювання.

До списку новин