загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Черкасах відроджуватимуть бойовий гопак

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

19 березня на Черкащину завітав засновник бойового гопака, Верховний учитель цього виду бойового мистецтва Володимир Пилат. Можливо, після цього візиту саме на Черкащині з’явиться Центр бойового гопака.

Бойовий гопак – це українське бойове мистецтво, відтворене на основі елементів традиційного козацького бою, що збереглися в народних танцях та власного досвіду дослідника бойових мистецтв Володимира Пилата.

- Кожен народ має свою святиню. Черкащина унікальна тим, що вона породила багатьох великих людей. Сама черкаська земля є дуже енергетичною. Черкащина теоретично може стати таким місцем. Наразі я дивлюся, приглядаюся, які тут люди, на скільки вони є відповідальними за свої слова, вчинки, дії, – розповів Володимир Пилат.

За словами Верховного учителя, бойовий гопак – це комплексна система виховання особистості, яка включає фізичний, розумовий і духовний розвиток. Цей вид бойового мистецтва виховує справжнього чоловіка.

- Для чоловіка боротьба є основою його життя. Це формування характеру, особистості, вироблення незламної позиції. Гопаку близько 8 тисяч років, у 1922 році при радянській владі було знищено останнього майстра гопака. Один Сумський характерник мені розповів, що у 1775 році, коли Катерина зруйнувала Січ, козаки-характерники вирішили сховати бойові мистецтва у танці. Саме так бойові мистецтва вимандрували у народні танці, – зазначив Верховний учитель.

Відродження бойового гопаку на Черкащині розпочалося ще у 2010 році: Юрій Палійов зібрав черкаську молодь і почав вчити її основам давнього національного бойового мистецтва.

- Наші вихованці, пройшовши навчання у вишкольному центрі школи бойового гопака, отримавши сертифікати на дозвіл викладання цього типу бойового мистецтва у групах початкової підготовки, почали самостійно продовжувати справу Юрія Палійова. У 2012 році я підключився до роботи черкаського осередку і продовжив розвивати школу бойового гопака, – зауважив голова Спілки прихильників бойового гопака у Черкасах Олександр Проценко.

Не виключено, що осередком Центру бойового гопака стане Дахнівська Січ – літній табір, який вже протягом 2 років створює депутат міської ради Микола Мирза.

- Я вирішив збудувати Січ і займатися дітьми. До вихованців Дахнівської Січі будуть приїздити духовники, які розповідатимуть хлопцям та дівчатам про їхнє призначення у житті. Січчю ми вже займаємося протягом 2 років. Я мріяв, що вона почне працювати в 2011 році, але не знав, що вона перебувала в такому занедбаному стані. Тому цей час ми проводили ремонтні роботи, – сказав депутат Мирза.

Микола Мирза зауважив, що спочатку планувалося, що до Січі заїде 300 дітей, щоб це було масштабно, але згодом було вирішено, що більш реально прийняти 100 дітлахів.

- Термін проживання теж скоротиться з 21 дня (як планувалося раніше) до 14 днів. Це для того, щоб побувати на Дахнівській Січі змогли якомога більше дітей. Я сподіваюся, що вже з червня Січ запрацює. А саме бойовий гопак стане тим фундаментом, з якого вона виросла, – зазначив депутат.

Відродження бойового гопака незабаром відбудеться і в мікрорайоні “Луначарський”. Секція діятиме у приміщенні комітету самоорганізації населення.

- Ми уклали угоду про співпрацю з Олександром Проценком, з громадською організацією бойового гопака, тож незабаром у нашому мікрорайоні з’явиться філіал, куди приходитимуть діти і вивчатимуть мистецтво бойового гопака, – повідомив голова комітету самоорганізації населення “Луначарки” Руслан Зоря.

Ольга КОМПАНІЄЦЬ

До списку новин