загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Японка в 81 рік отримала диплом про закінчення середньої школи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Зразком цілеспрямованості можна вважати 81-річну Ріцуко Кенмоку з японського міста Кавагуті (префектура Сайтама), яка, незважаючи на похилий вік, здійснила мрію всього свого життя - отримала диплом про закінчення середньої школи, передає ІТАР-ТАРС.

Доросла школярка не збирається зупинятися на досягнутому - вже в квітні вона почне відвідувати заняття в старшій школі, повідомляють місцеві ЗМІ.

Ріцуко Кенмоку народилася в маленькому селі в липні 1931 року і з дитинства виявляла велику заповзятливість до знань. Однак через Другу світову війну їй довелося залишити навчання - в ту пору багатьом японським дітям доводилося працювати на полях, допомагаючи батькам.

Не залишилося часу на підручники у Кенмоку і після війни - вона вийшла заміж, і на її плечі лягло ведення домашнього господарства, а потім і виховання трьох дітей. Як розповідає Ріцуко, тоді вона дуже переживала і засмучувалася, що не може допомагати своїм дітям по навчанню.

І ось, три роки тому, вона прийняла для себе рішення, що у що б то не стало отримає середню освіту. Три роки, проведені в середній школі, за словами Кенмоку, були "дуже цікавими і захоплюючими".

Примітно, що вона отримала диплом в один день зі своїм онуком.

- Мені дуже сподобалося в школі, і я щаслива, що ми з моїм онуком отримали диплом в один день, - розповіла літня випускниця.

У її класі було багато хлопців-іноземців, яким вона з радістю допомагала вдосконалювати знання японської мови. Ріцуко Кенмоку настільки серйозно підійшла до процесу навчання, що відвідувала школу навіть в канікули, додатково займаючись з викладачами.

Тепер у неї попереду три класи старшої школи, і Кенмоку сповнена рішучості продовжувати старанно займатися.

- Моя дочка сказав мені, що я ще молода, - зазначила жінка. - І я хочу продовжувати старанне навчання.

У Японії діє система трехступенчатої середньої освіти - початкова школа (6 років), середня школа (3 роки) і старша школа (3 роки). Обов'язковими є тільки перші два ступені, однак майже 94% японців закінчують старшу школу, так як це значно збільшує шанси учня вступити у вищий навчальний заклад.

На відміну від Росії, більшість японських шкіл спеціалізуються на якійсь одній ступені освіти, тому школярам за дванадцять років освіти доводиться міняти три загальноосвітні установи.

Юдіна Каріна

До списку новин