загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

27 березня весь світ відзначає день театру

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міжнародний день театру встановив у 1961 році IX конгрес Міжнародного інституту театру (МІТ) – організації, діяльність якої спрямована на зміцнення миру і дружби між народами та на розширення творчої співпраці всіх діячів світу

Саме від 1961 року Міжнародний день театру відзначають щорічно 27 березня. Це не просто професійне свято митців сцени, його також залюбки відзначають мільйони глядачів і шанувальників театрального мистецтва.

У Міжнародний день театру інформаційний портал "Моя Вінниця" щиро вітає всіх театральних діячів, працівників театрів, усіх, чиє життя пов’язане з театральною сферою, з цим прекрасним святом. Від усього серця бажаємо Вам натхнення, благодатних умов для розвитку Вашого таланту, втілення творчих задумів, для плідної та успішної праці на творчій ниві.

У Міжнародний День театру, кожен бажаючий може відвідати сьогодні, 27 березня,  виставу "Анна Кареніна" на 18.30 годину, яку показуватимуть у  музично-драматичний театр ім. М.К. Садовського.

Трішки про вінницькі театри

Сьогодні на Вінниччині діє 2 професійних театри – обласний український академічний музично-драматичний театр ім. М.К. Садовського та академічний обласний театр ляльок «Золотий ключик».

В музично-драматичному театрі спектаклі грають українською мовою, тоді як в театрі ляльок – як українською, так і російською мовами.

У 2012 році театрами Вінниччини було показано 805 спектаклів, більша половина яких (63%, або 509 спектаклів) проведено на стаціонарній сцені, кожний четвертий – виїзний у межах свого міста і кожний восьмий – гастрольний у межах України. Для сільських жителів проведено 23 спектаклі, що складає всього 3% від їх загального числа.

За минулий рік постановки театрів області подивилися майже 143 тис. глядачів, у тому числі спектаклі на стаціонарі відвідало 101 тис. глядачів, виїзні у межах свого міста – 23 тис., а в межах України – 18 тис. глядачів. Порівняно із 2011 роком кількість відвідувачів театральних заходів збільшилась більше ніж на 7 тис. осіб.

Усього в галузі театрального мистецтва задіяно 208 штатних працівників, з числа яких, половину (або 112 осіб) складає художній та артистичний персонал.

В діючому репертуарі обласного українського академічного музично-драматичного театру ім. М.К.Садовського 27 вистав, із них 4 – для дітей. У минулому році театром поставлено 5 нових вистав – «Анна Кареніна», «Осінь у Вероні», «Замовляю любов», «Я б тобі небо прихилив» та казка «Попелюшка».

На сьогодні у складі акторської трупи театру ім. М.К. Садовського 5 народних, 10 заслужених артистів України, 1 заслужений діяч мистецтв України і 1 заслужений працівник культури України.

Майже третина творчого колективу – молодь до 30 років. Випускники театрального відділу Вінницького училища культури і мистецтв ім. Леонтовича успішно влилися до акторського складу, деякі з них зайняли провідні місця у трупі, ствердились як перспективні актори. Саме цей сплав молодості й досвіду дає можливість підтримувати вистави на високому професійному рівні.

Вінницький театр ляльок є одним з найстаріших лялькових в Україні – він був заснований ще у жовтні 1937 року. У 2012 році діючий репертуар театру поповнено новими спектаклями, серед яких – «Таємничий Гіпопотам», «Пастушка і Сажотрус», «Весела подорож» та мюзикл «Теремок». Пріоритетним напрямом роботи колективу залишається благодійництво. У 2012 році театр спільно з Вінницькою міською радою та Вінницькою райдержадміністрацією взяв участь у акціях приурочених до Різдвяних свят.

У 2012 році театр здобув почесні дипломи на ІV Міжнародному фестивалі театрів ляльок «Дивень» та «Белгороська забава».

Значну увагу колектив театру приділяє роботі з обдарованими дітьми та молоддю. На базі театру діє гурток театрального мистецтва.

Актуальним завданням театрів залишається формування репертуарної політики, активізація діяльності в рекламній сфері, обслуговування сільського населення тощо.

До списку новин