загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На карті Будапешту з’явилась площа Тараса Шевченка

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Будапешті з’явилася площа Тараса Шевченка. Площу хотіли назвати іншим ім’ям, однак український осередок цього району Будапешта переконав мерію у недоцільності такого кроку.

Як повідомляє «Радіо Свобода», площа Тараса Шевченка розташована на правому березі Дунаю в Буді неподалік міністерства закордонних справ Угорщини, де перетинаються популярні туристичні маршрути.

Раніше, 11 липня 2007 року, у сквері, який прилягає до греко-католицької церкви Святого Флоріана, колишні президенти України та Угорщини, Віктор Ющенко та Ласло Шойом, урочисто відкрили пам’ятник Кобзареві у Будапешті.

Львівського скульптора Івана Микитюка, автора 3-метрової монументальної скульптури молодого Тараса Шевченка з бронзи, що сидить, схилившись у задумі на мармуровому підніжку, запросили на урочисте відкриття площі 23 березня.

«Я сьогодні дуже схвильований. Радісним є те, що, коли ти повертаєшся до свого творіння, так як мати повертається з трепетом душі до своєї дитини, те саме відчуває і кожний автор, композитор чи скульптор, що повертається до свого твору. Тішить те, що пам’ятник знаходиться у добрих руках – доглянутий. Він знаходиться на площі, де ми зараз стоїмо і вона названа іменем Шевченка у цьому місті», – розповів Іван Микитюк.

Посол України Юрій Мушка вважає подію відкриття пам’ятника великому українському поетові в Будапешті унікальною, тому що вона привертає увагу угорців до України та її духовного пророка Тараса Шевченка. А голова центрального органу українського самоврядування Угорщини (ДОСУУ) Ярослава Хортяні висловила сподівання, що ім’я поета буде символом дружби між народами України та Угорщини.

Марічка Паплаускайте

До списку новин