загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому автобуси не возять пенсіонерів? Народний депутат Василь Петьовка спитав про це прем’єра Азарова

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсіонер показує своє посвідчення, а водій однаково вимагає від нього гроші за проїзд. Знайома картина, чи не так? Подібні ситуації виникають не лише в містах, де, в разі чого, можна почекати й інший автобус, а й у селах. Приміський транспорт там їздить значно рідше, а пільговиків, згідно із законом, возити треба.

В Україні діє щонайменше 12 законів, які декларують безплатний проїзд у міському й приміському транспорті різним категоріям людей. Це, зокрема, ветерани війни, праці, військової служби та МВС, люди з обмеженими фізичними можливостями, жертви репресій тощо. Крім того, діє постанова Кабміну №354 від 17 травня 1993 року, котра гарантує всім пенсіонерам можливість задарма їхати міським і приміським транспортом.

Відповідно – із державного бюджету перевізникам повинні компенсувати гроші за проїзд. І в бюджеті України такі кошти закладені.

Однак народному депутату України Василю Петьовці скаржилися люди, що на Закарпатті перевізникам за пільговиків не платять. Відтак водії  часто відмовляються задурно возити пенсіонерів та інших пільговиків.

В управлінні праці та соціального захисту населення Закарпатської ОДА «Замку» підтвердили – борг є. За словами начальниці відділу управління Лілії Січки, на 1 березня  перевізникам, у тому числі й залізничникам, винні 5,6 мільйонів. Із них 2,5 млн – борг уже за цей рік. За словами представниці соцзахисту, згадані гроші є субвенцією з державного бюджету України. Тільки-но вони надходять, одразу розподіляються через місцеву владу між перевізниками.

Начальник управління праці й соціального захисту населення Ужгородської міськради Андріана Сушко поінформувала: в обласному центрі борг перед підприємцями за перевезення пільговиків на березень становить 747 551 тисячу гривень.

Тож днями народний депутат України Василь Петьовка направив прем’єр-міністру Миколі Азарову звернення, в якому наголосив: «Ситуація з перевезеннями пільгової категорії громадян загострюється ще й тим, що місцеві органи виконавчої влади замовчують, а подекуди й самоусуваються від процесу врегулювання проблеми взаєморозрахунків з перевізниками». Василь Васильович просить прем’єр-міністра поінформувати, скільки для нашої області було передбачено грошей на транспортування пільгових пасажирів минулого року і скільки – у першому кварталі цього року.

Також нардеп просить перевірити, чи дотримуються посадовці Закарпатської обл­держадміністрації бюджетного законодавства, коли перевізникам виплачуються компенсації з держбюджету.

Ярослав Гулан

До списку новин