загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Оголошуємо загальноукраїнський конкурс фотографій «Права українця. Які вони?»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чи обізнані Ви про свої права громадянина України? Можливо, у Вас вже є приклад, як Ви або Ваші знайомі/друзі/колеги реалізували або не реалізували свої права в Україні? Що варто перейняти українцям від громадян ЄС для усвідомлення своїх прав та користування ними? Що необхідно зробити, щоб права людини стали провідною європейською цінністю в українському суспільстві?

Якщо у Вас є відповіді на ці питання і фото, яке стосується дотримання прав людини в повсякденному житті українців, то запрошуємо Вас взяти участь у загальноукраїнському конкурсі фотографій «Права українця. Які вони?».

Мета фотоконкурсу - спонукати українців задуматися над своїми правами і користуватися ними, поширити ідею громадянської активності.

Конкурс проводиться протягом березня-квітня 2013р. Мережею центрів європейської інформації України за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Представництва ЄС в Україні в рамках відзначення Європейського року громадян та Дня Європи 2013.

 Європейська комісія оголосила 2013 рік у ЄС Європейським роком громадян (European Year of Citizens). Він проходить під знаком прав, які мають громадяни ЄС. Упродовж року інституції ЄС на усіх рівнях влади заохочують діалог з громадянським суспільством, прагнучи пояснити, які права мають громадяни та як ними можна скористатися. Громадянство ЄС автоматично надається усім громадянам країн-членів. Воно гарантує їм додатковий перелік прав, зокрема право на вільне пересування, права споживачів в інших країнах-членах, право доступу до освіти, визнання професійної кваліфікації, доступ до медичного обслуговування, право на соціальне забезпечення, права голосувати та висувати свої кандидатури на виборах до Європейського парламенту та місцевих виборах у країнах-членах, в яких вони проживають. Більшість європейців усвідомлюють свій статус громадян ЄС.

Участь у конкурсі «Права українця. Які вони?» можуть брати усі бажаючі (як аматори, так і професійні фотографи) без обмеження віку.

Категорії учасників:

1 категорія учасників (індивідуальна робота) – школярі;

2 категорія учасників (індивідуальна робота) – студенти;

3 категорія учасників (індивідуальна робота) – дорослі.

На участь у конкурсі можна подавати 1-5 робіт від одного учасника.

Фото можуть відображати такі теми:

• права меншин;

• дискримінація;

• свобода мирних зібрань;

• права дітей, жінок та чоловіків;

• доступ до публічної інформації;

• права споживачів;

• право на безпечне навколишнє природне середовище;

• право на освіту, медичне обслуговування;

• доступ людей з особливими потребами до місць громадського значення;

• інші громадянські, особисті, культурні, соціально-економічні, політичні права і свободи.

Обов’язкові вимоги до усіх робіт:

• фотороботи повинні відповідати заданій тематиці;

• кожна робота повинна супроводжуватися анкетою;

• згода автора на публікацію роботи.

Основні технічні вимоги до фотографій:

формат JPG з розширенням 300 пікселів для повнокольорового і 600 - для чорно-білого фото (розмір файла – до 5 Мб). Роботи слід надсилати в електронному вигляді разом із заповненою анкетою учасника на адресу ukrcei@gmail.com до 30 квітня 2013р. в такому форматі:

а) тема листа: «Konkurs_photo»

б) усі файли повинні бути названі таким чином: анкета - прізвище учасника латинським шрифтом (наприклад, ostapenko.doc); роботи – konkurs_photo_прізвище_номер_фото (наприклад, konkurs_photo_ostapenko_1.jpg, konkurs_photo_ostapenko_2.jpg,……).

Всі роботи, які відповідатимуть тематиці конкурсу, будуть розміщені на Порталі Мережі центрів європейської інформації України  з можливістю онлайн-голосування. Переможців фотоконкурсу у різних категоріях буде визначено Експертною комісією, а за результатами електронного голосування буде обрана краща фоторобота – «відзнака глядачів». Переможці будуть нагороджені дипломами та призами від Мережі центрів європейської інформації та Представництва ЄС в Україні. Кращі фотороботи та їх автори будуть представлені під час заходів регіональних центрів європейської інформації, які відбудуться у травні під час Днів Європи 2013.

Останній термін подачі робіт на конкурс – 30 квітня 2013р.

Завантажити ІНФОРМАЦІЮ ПРО КОНКУРС та АНКЕТУ УЧАСНИКА

Контакти:

Оксана Бондар, координатор конкурсу

ukrcei@gmail.com

//ukrcei.org,

тел. 097-3913590

До списку новин