загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Будьте здорові під час польоту

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Алкоголь і гігієнічний пакет не є вашими друзями. Дізнайтеся, як уникнути нудоти на висоті 35000.

Це не те, щоб вам не було про що більше турбуватися, коли ви летите: затримки рейсів, надлишкове бронювання, правила безпеки,  ще й змії в кабіні літака, - і все це, мабуть, не в останнє.  Політ наповнений незручностями, передбачуваними та непередбачуваними. І, будучи замкненими в капсулі на висоті 35000 футів, турбот щодо стану здоров’я більш ніж вдосталь.  З відповідними знаннями та підготовкою, все ж, ви можете залишатися здоровими на борту літака.

Перше, пам’ятайте про ваші можливості: якщо у вас серйозне захворювання, ви страждаєте від прогресуючого інфекційного захворювання, або нещодавно перенесли операцію - вам не слід летіти.  По-друге, знайте, що екіпаж пройшов тренінг для здійснення основних екстрених заходів, зокрема, таких, як сердечно-легенева реанімація ,і що більшість комерційних літаків мають у своєму розпорядженні добре оснащений медичний набір, який може використати фахівець з медичного персоналу, що волею випадку перебуває на борту.  (Я здійснював медичну допомогу на багатьох рейсах і використовував вище згаданий набір додаткових лікарських засобів та внутрішньо - м’язевих препаратів, щоб стабілізувати критично хворих пасажирів.)

По-третє, знати, як уникнути нудоти. Ось, для прикладу, захворювання, пов’язані з подорожжю літаком, які можна полегшити або яким запобігти:

Глибокий судинний тромбоз. Ми всі чули про смертельні згустки крові , але що вони собою являють?  Пов'язані, в першу чергу, зі станом нерухомості протягом тривалого періоду часу, тромбози виникають, коли кров акумулюється і потім згортається в глибоких судинах ніг. Небезпека зявляється тоді, коли ці утворення відриваються і подорожують судинами до легенів. Певні речі збільшують ризик судинних тромбозів, серед них: хронічні захворювання, попереднє утворення тромбів, рак та ожиріння.

Так що ж робити? Залишайтеся активними настільки, наскільки це можливо. Навіть сидячи у тісному сидінні, існують вправи для ніг, які ви можете зробити, щоб покращити кровообіг. Коли капітан каже, що пересуватися по салону безпечно - робіть це! Якщо ви здійснюєте дуже довгий переліт, то робіть якомога частіше. Еластичні панчохи або шкарпетки також можуть допомогти вам запобігти утворенню тромбів, так само, як і вживання великої кількості води та уникання спиртних напоїв та кофеїну.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин