загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Користь кімнатних рослин

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кімнатні рослини зустрічаються майже в кожній квартирі, у кожному домі, вони не тільки очищають повітря і насичують його киснем, вони прикрашають інтерєр, роблять домашню атмосферу набагато затишнішою і милішою. Більше того, є рослини, користь яких особлива, і для сприятливої ​​атмосфери в будинку потрібно обов’язково поставити пару вазонів на підвіконня.

Чим корисні кімнатні рослини?

Користь кімнатних рослин можна оцінювати по-різному. Одні рослини мають потужні цілющі властивості і цілком можуть замінити домашню аптечку (як наприклад алое. Корисні властивості алое дозволяють використовувати його листя при лікуванні маси захворювань). Інші рослини Вироблять корисні фітонциди, очищають повітря від домішок і важких металів (наприклад, герань, хлорофітум, мирт, аспарагус і ін). Деякі рослини здатні виділяти таку кількість фітонцидів і ефіних речовин, що повітря в квартирі стає воістину цілющим (кипарис, туя, криптомерія)

Якщо врахувати, що багато видів рослин їстівні, і їх можна вирощувати в горщиках на підвіконні, то їх користь стає ще більш очевидною. До таких рослин можна віднести: петрушку, кріп, кінзу, цибуля, часник, м’яту, мелісу, базилік, естрагон, розмарин і ін наявність вазонів з цими травками не тільки наситить квартиру пахощами, але і дозволить розширити діапазон кулінарних страв, які ви готуєте .

Корисні кімнатні рослини:

Аспарагус, білопятнистими бегонія і монстеразменшують концентрацію солей важких металів і шкідливих мікроорганізмів у повітрі.

Герань. Корисні властивості герані відомі здавна, ця рослина володіє унікальними властивостями знищувати в повітрі бактерії і віруси (стрептококи, стафілококи). Крім цього герань виділяє в повітря речовини, що володіють антистресової активністю. У літню пору рослина вбереже приміщення від комарів, мошок і мух.

Драцена – невибаглива рослина, яка приживеться в будь-якій квартирі, виділяє фітонциди, які вбивають багато хвороботворні бактерії.

Кактуси – чудові захисники від електромагнітного випромінювання, тому найчастіше кактуси ставлять поруч з працюючою технікою (телевізором, монітором комп’ютера).

Хлорофітумздатний очищати повітря від багатьох токсичних речовин, які виділяють предмети меблів з ДСП та деякі полімери (бензол, ксилол, толуол, етилбензол, формальдегід та ін), відмінне місце для хлорофитумакухня, більше двох третин чадного газу, який виділяється при згоранні газу, буде поглинена цією рослиною.

Спатіфіллум, плющ, фікус Бенджамінавидаляють з повітря частинки фенолу і формальдегіду.

Властивості кімнатних рослин:

Знімають напругу і сприяють нормалізації сну меліса, монстера, лаванда, герань, базилік, жасмин – ці рослини можна сміливо ставити в спальні.

Дезінфікують повітря лаванда, чебрець, евкаліпт, шавлія, кориця,

Покращують пам’ять і тонізують лимон, бергамот, чебрець, розмарин, м’ята, базилік. При захворюваннях дихальних шляхів корисно вдихати фітонциди, що виділяються розмарином.

Вбиває віруси і бактеріїлавр, герань, пеперомія, кипарис.

Багато рослин вважаються енергетичними очисниками, так наприклад, покращує енергетику в будинку нефролепіс, пеларгонія, плющ, пасифлора. Вважається, що якщо посадити кісточку авокадо, то в дім прийде любов.

Шкідливі та небезпечні кімнатні рослини

Більшість кімнатних рослин приносить користь, однак є ряд рослин, які небезпечно тримати в будинку, особливо якщо у вас є діти або домашні тварини. Наприклад, рослини сімейства молочайних – їх листя містять токсичні молочний сік, який викликає найсильніші отруєння.

Отруйні також листя таких рослин як монстера, диффенбахія, антуріум, сингоніум.

До списку новин