загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Американський колекціонер купив "Сон" Пікассо за $155 млн

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Власник хедж-фонду SAC Capital Advisors LP Стівен Коен придбав картину Пабло Пікассо "Сон" ("Le Reve", 1932 р.) за 155 млн доларів. Ця сума за твір мистецтва стала рекордною для американських колекціонерів.

Про це у вівторок повідомило агентство Bloomberg.

"Глава SAC Capital Advisors LP Стівен Коен купив картину Пабло Пікассо "Сон" за 155 млн доларів у власника казино Стіва Уїнна, сказало джерело, обізнане з умовами угоди. За інформацією арт-дилерів, ціна є найвищою, що колись сплачували американські колекціонери за твори мистецтва", - йдеться у повідомленні.

На полотні зображено Марію-Терезу Вальтер, яку в біографії художника описують як його коханку, модель і музу. Попередній власник С.Уїнн придбав картину на аукціоні у 1997 році за 48,4 млн доларів. Продати її С.Коену він збирався ще в 2006 році й за меншу суму - у 139 млн доларів. Але угода була скасована через те, що С.Уїнн через погіршений зір ненавмисно пошкодив картину, зачепивши її ліктем. Після цього полотно було реставровано.

С.Коен став колекціонером з 2000 року. На даний момент, його колекцію, що включає в себе твори імпресіонізму, післявоєнного і сучасного мистецтва, оцінюють у близько 1 млрд доларів. За інформацією ЗМІ, у 2006 році він придбав картину абстрактного експресіоніста Віллема де Кунінга "Жінка III" ("Woman ІІІ") за 137,5 млн доларів. У 2010 році за приблизно 110 млн доларів Коен купив "Прапор" ("Flag") Джаспера Джонса, а у 2007 році витратив 80 млн доларів на картину Енді Воргола "Бірюзова Мерилін" ("Turquoise Marilyn"). У колекції Коена є також твори Едуарда Мане, Вінсента Ван Гога, Поля Сезанна та інших відомих художників.

За останніми оцінками Forbes, статки 56-річного Коена становлять 9,3 млрд доларів. Інформація про придбання полотна Пікассо з'явилася менш ніж за 2 тижні після того, як SAC Capital Advisors LP сплатив 616 млн доларів, щоб врегулювати звинувачення федеральної влади в інсайдерській торгівлі.

Хедж-фонд (англ. hedge fund) - приватний, не обмежений нормативним регулюванням, або схильний до слабшого регулювання інвестиційний фонд, недоступний широкому колу осіб і керований професійним інвестиційним керівником.

До списку новин