загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сьогодні католицький Великдень: 9 головних звичаїв свята

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сьогодні, 31 березня - католицький Великдень. Ввечері у Велику суботу Папа Римський Франциск здійснив обряд благословення вогню. Від вогню його свічки - Пасхалії - запалили свої свічки кардинали Римської курії. Вогонь великодніх свічок символізує вчення Христове, покликане просвітити світ.

Всі католики світу святкують сьогодні Світле Христове Воскресіння. Великдень у католиків і православних трохи відрізняється. Ось які особливості є у католицької Пасхи.

1. Під час першого святкового католицького пасхального богослужіння запалюють Пасхал - пасхальну свічку, від неї парафіяни запалюють свої свічки. Пасхал - це символ Світла Божого, який просвітлює всіх.

2. На Заході після святкової служби діти йдуть вітати усіх: ходять по домівках, читають вітальні вірші і співають пісні, які нагадують наші колядки.

3. Пасхальні ігри дуже цікаві: діти катають яйця наввипередки, шукають заховані дорослими шоколадні яйця, грають з аніматорами в костюмах кроликів, навіть дорослі беруть участь у кролячих бігах, під час яких кролики повинні подолати смугу перешкод і дістатися до фінішу.

4. У кожній європейській країні є своє головне пасхальне блюдо, крім пасок і яєць. Наприклад, в Італії це запечене ягня.

5. Великдень в Італії - це, в першу чергу, костюмовані хресні ходи. Під час масштабного театралізованого дійства актори показують життя Христа, який несе свій хрест на Голгофу.

6. У різних країнах існують оригінальні великодні звичаї: в Німеччині на вогнищах спалюють старий одяг і взуття, щоб у пасхальному вогні згоріло все старе й погане. У Португалії «ховають тріску» - несуть по вулицях труну з тріскою.

7. Пасха в Іспанії святкується по-особливому. По вулицях йдуть процесії чернечих орденів і братств, які одягнені в ковпаки з прорізами для очей. Учасники маніфестацій несуть хрести, свічки, зображення і фігури різних святих. Перед Великоднем, у Страсну п'ятницю, по вулицях Іспанії гуляють флагеланти - босі і напівоголені, вони на згадку про муки Христа катують себе батогами до крові.

До списку новин