загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україну прийшла Французька весна

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Щорічний фестиваль культури і мистецтв Французька весна-2013 стартує сьогодні, 2 квітня, в столичному ботанічному саду ім.Гришка вуличним дійством "Вогні" від компанії "La Machine". Старовинний сад постане гостям фестивалю в новому ракурсі - осяяним світлом тисяч вогнів, прикрашений полум'яними інсталяціями, звідусіль лунатиме спів і музика. Кульмінацією вуличної вистави стане масштабне піротехнічне шоу.

Фестиваль традиційно пройде в шіссти українських містах: у Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Львові, Одесі, Харкові.

Кіно

Шанувальників кіно очікують допрем'єрні покази: шпигунського трилера "Мебіус" (реж. Ерік Рошан) з Жаном Дюжарденом в головній ролі - про забороненою зв'язку агента російських спецслужб і підозрюваної в шахрайстві фінансісткі; анімаційної історії "Ернест і Селестіна" - про дружбу ведмедя і мишки; трилера Франсуа Озона "У будинку" - про кістяках в чужих шафах, виставлених на загальний огляд; драма Жака Одіяра "Смак іржі та кістки" з Маріон Котійяр в головній ролі - про взаємини молодого невдахи і дресирувальниці з аквапарку, що стала жертвою нещасного випадку; комедія з Шарлоттою Генсбур і Летиція Каста "Не турбувати" - про друзів, на п'яну голову уклали парі про зйомку аматорського порно.

У добірку кращих французьких короткометражних фільмів "Довгі ночі короткого метра" увійшли переважно нові кінороботи, відзначені на престижних кінофестивалях: фантастичні драми, сентиментальні комедії, анімації, міфологічні історії та мюзикли.

Крім того, в рамках тематичного циклу "Шукайте ... шпигуна" відбудеться ретроспективний показ фільмів "Досьє на 51-ого" (1978, реж. Мішель Девіль), "Шпигун (и)" (2009, реж. Ніколя Саада), "Прощальна справа "(2009, реж. Крістіан Каріон) з Еміром Кустуріцею в головній ролі," Патріоти "(1994, реж. Ерік Рошан).

Пам'яті геніального кінорежисера, автора короткометражки "Подорож на Місяць" буде присвячений кіноконцерт "Жорж Мельєс" у виконанні його нащадків Марі-Елен (текст) і Лоуренса Лееріссе (фортепіано). Піонер у використанні камери для художньої зйомки, першовідкривач "сценічної ілюзії", в період між 1896 і 1913 роками Мельєс зняв 520 фільмів, у яких був актором, продюсером і дистриб'ютором.

Література

Вперше з українським глядачем зустрінеться письменник і драматург Ерік-Емманюель Шмітт, твори якого перекладені більш ніж на 40 мов, а п'єси поставлені в 50-ти країнах світу. З-під його пера вийшли такі відомі п'єси як "Відвідувач" (1993), "Загадкові варіації" (1996), "Фредерік або Бульвар злочинів" (1998), "Тектоніка почуттів" (2008), романи "Пан Ібрагім та квіти Корану "," Оскар і рожева пані "," Дитя Ноя ", а останній -" Мрійниця з Остенде "- було видано з нагоди приїзду автора в Україну. У Києві та Львові драматург зустрінеться з публікою і буде присутній на виставі "Маленькі подружні зради" у виконанні акторів театральної трупи Roseau.

У Києві з лекцією "Пруст і погляд Раскіна" виступить професор Лондонського університету Синтія Гембл. Лекція присвячена багатогранної особистості інтелектуала, художника, філософа Джона Раскіна і його впливу на формування Марселя Пруста як письменника.

Театр і танець

Українському глядачеві покажуть спектаклі "Маленькі подружні злочини", "Крик півня!", "Tiger, tiger, burning bright", "Обережно: крихке" і "Жити".

Сімейна комедія "Маленькі подружні злочини" за п'єсою Еріка Емманюель Шмітта побудована навколо відносин пари на межі розриву. Жиль одужує після дивного нещасного випадку і страждає амнезією, а його дружина Ліза неоднозначно переживає цю загадкову історію.

Постановка "Крик півня!" - Незвичайне поєднання театру і танцю у виконанні одного актора. Молода самотня жінка, згорьована по улюбленому, свої емоції виражає через ритмічні рухи і танець, передаючи всю палітру почуттів - від відчуття абсурдності буття до меланхолії, і врешті-решт - заклику до життя.

Вистава сучасного танцю "Tiger, tiger, burning bright" ("Тигр, тигр, багряний світло") присвячений проблемам прискорення нашого життя, здатності кожного до майже акробатичній еквілібристиці, до якої необхідно вдаватися, щоб визначити своє ставлення до світу. Енергійна хореографія вистави підкреслюється різкими переходами в супроводі імпульсивної музики.

У поетичній формі спектакль "Обережно: крихке" відображає найбільш переломні моменти людського життя: звільнення з роботи, розлучення, втрату дитини, хвороба тощо Увага зосереджується на мові тіла акторів, просторовому рішенні і музичному оформленні для того, щоб розповісти як про внутрішні переживання , так і про колективні.

Музика

Концерти ансамблю "Le Balcon" у Києві та Львові (27 і 28 березня). У програмі прозвучать твори Кіри Майденберг-Тодорової, Хуана Пабло Карен, Педро Гарсія-Веласкез, Остапа Мануляка і Жерара Гризе.

Концерти поп-співачки Зази Фурньє в Дніпропетровську, Донецьку та Одесі - 23, 23 і 27 квітня.

Виставки

"Яків Шапіро. Київ - Париж", Національний художній музей України, Київ (11 квітня - 4 травня). Будуть представлені 60 полотен із приватних колекцій, а також фотографії, на яких зображений творчий шлях митця. Під час експозиції пройде ряд зустрічей, присвячених життю і творчості Якова Шапіро.

Колективна виставка "Ми Ти Життя", Центр сучасного мистецтва М17, Київ (3-15 квітня). В експозиції будуть представлені роботи колективу "Garance", який об'єднує п'ятьох художників і одного фотографа, присвячені особливостям сприйняття і метаморфоз реальності.

"Зірки між небом і землею", Музей сучасного українського мистецтва, Київ (18-30 квітня). Виставка об'єднує чорно-білі фотографії з архівів авіакомпанії Air France, на яких відображені її видатні пасажири: Бріджит Бардо, Френк Сінатра, Марлен Дітріх, Альфред Хічкок, Федеріко Фелліні, Ів Сен-Лоран, Шон Коннері, Шарль Азнавур, Серж Генсбург і Джейн Біркін . Частина виставки "Вкрадені погляди" відтворює "пригодницький" дух початку цивільної авіації у фотографіях незвичних для обивателя сцен життя знаменитостей і простих людей.

Виставка фотографій Жюльєна Маллана "Extramuros" ілюструє кругосвітню подорож художника назустріч знаковим муралістами з усього світу. Виставка пройде в Харкові (Центр сучасного мистецтва "ЕрміловЦентр", 1-14 квітня) та Києві (Музей сучасного мистецтва України, 17-30 квітня).

"Be young and shut up" фотографа Еріка Ваззолера, арт-центр "Квартира" (Дніпропетровськ, 29 березня - 12 квітня). У центрі уваги художника - українська молодь з невеликих міст і сіл, розміщених далеко від галасливих мегаполісів.

Виставка "Меморія" в рамках проекту "Меморандум", арт-центр "Я Галерея", Київ (8-22 квітня). Проект, об'єднуючий художників з Києва та Тулузи, присвячений 100-річчю створення відомого "чорного квадрата" Казимира Малевича, його впливу на сучасність і його сприйняттю.

До списку новин