загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як виплачувати пенсії науковцям і держслужбовцям, які звільнилися або працевлаштувалися після 01.10.2011 р.

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Аби нормативно врегулювати це питання, Мінсоцполітики видало наказ, де прописало, що відповідно до ч. 28 ст. 24 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» від 13.12.1991 р. № 1977-ХІ пенсія, призначена згідно з цією статтею, у період роботи на посадах, які дають право на призначення пенсії в порядку та на умовах, передбачених цим законом, Законами України «Про державну службу», «Про прокуратуру», «Про статус народного депутата України!», виплачується в розмірі, обчисленому відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», а після звільнення з таких посад — у розмірі, обчисленому відповідно до цього закону.

Зазначений порядок виплати пенсії (щомісячного довічного грошового утримання) не поширюється на пенсіонерів, яким призначена пенсія (щомісячне довічне грошове утримання) та які влаштувалися на роботу до набрання чинності цим законом. Тобто, в усіх випадках звільнення та працевлаштування після 1 жовтня 2011 року (незалежно від причин звільнення, перерв у роботі та займаної посади) не поширюється на пенсіонерів, які станом на 1 жовтня 2011 року одержували наукову пенсію та на цю дату працювали на посадах, які дають право на призначення пенсії в порядку та на умовах, передбачених цим законом, Законами України «Про державну службу», «Про прокуратуру», «Про статус народного депутата України».

Аналогічний порядок виплати пенсії (щомісячного довічного грошового утримання) застосовується для виплати пенсій, призначених відповідно до Законів України «Про державну службу», «Про прокуратуру», «Про статус народного депутата України», «Про судоустрій і статус суддів».

Наказ Міністерства соціальної політики України від 07.03.2013 р. № 106

До списку новин