загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Навколишні умови пов'язані з повітрям у салоні літака та тиском

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сухе, очищене повітря кабіни подразнює слизові оболонки і викликає  зростаючий болючий тиск в гайморових пазухах носової порожнини. Це дратує, особливо людей з застудою, з інфекцією у гайморових пазухах і хронічними захворюваннями носової порожнини.

Звичайно, найкраще уникати перельотів, коли ви хворі, але якщо ви не можете не робити це, або ж якщо у вас є схильність до гаймориту – зволожуйте носові шляхи фізіологічним розчином. Крім цього, хоча тиск у літаку відрегульовано для комфорту пасажирів, все ж його рівень еквівалентний тиску у Карпатському селищі.

Все це може призвести до перевтоми, болючих відчуттів у тілі, головного болю і здуття живота. Вживання води - це гарний спосіб звести проблеми до мінімуму. На кінець, екстремальний тиск та тріскотіння у вухах підчас зльоту та посадки пов'язаний  як зі зміною тиску, так і з стабілізацією повітря у вушних раковинах. Жувальна гумка, позіхання, рух нижньої щелепи вперед дозволяють повітрю вирівнятися і уникнути відчуття болючого тиску у гайморовій пазусі".

Натовп та інфекція

І так, хлопець у кріслі 24B невпинно  чхає та кашляє, а ви сидите у 24C!  Існує декілька заходів, які ви можете зробити, щоб зменшити можливість зараження вірусами та іншими хворобами від пасажира поруч з вами. Перш за все, спробуйте ввічливо попроситися пересісти на інше місце. Незалежно від того, чи ви можете рухатися чи ні - мийте все регулярно антибактеріальним гелем (але не водою у туалеті - вона теж може бути заражена). Підлокітники, лотковий стілець і  кишені сидінь наповнені мікробами. Знову ж таки, антибактеріальні гелі (принесені на борт, звісно ж згідно з правилами ЦА 3-1-1) можуть допомогти. Зверніть увагу на те, що, хоча декілька безрецептурних ліків претендують знищити застудні захворювання в зародку, жодні медичні дослідження не довели однозначно їх ефективність.

Заколисування в транспорті, хоча не притаманне виключно авіа перельотам, все ж зробить вашу подорож нестерпною.  Одні люди більш чутливі до цього, ніж інші (ви знаєте ж себе) а тому зможуть вжити превентивних заходів ще перед польотом. Вибирайте місце в середині літака, де коливання слабкіші. Порадьтеся з лікарем щодо безрецептурних та рецептурних ліків (наклейка позаду вуха, для прикладу), які запобігають заколисуванню. І, знову ж таки, вживайте велику кількість води та уникайте алкоголю та кофеїну перед і під час польоту.

Часова різниця

Переліт через часові пояси може бути важким, навіть для досвідчених мандрівників.  Існує декілька способів зменшити нездужання викликане порушенням циклу сна. Пийте багато води і уникайте алкоголю і кофеїну (ми справді не можемо достатньо наголосити на важливості цього). Якомога краще відпочиньте перед вашим рейсом  і споживайте лише легкі страви під час польоту. У  пункті призначення синхронізуйте ваше тіло, отримавши якомога більше сонячного світла вдень та не менше чотирьох годин сну вночі. Снодійне, в тому числі допоміжний засіб мелатонін (який ще не повністю вивчений), слід використовувати лише після консультацій з лікарем.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин