загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Способи спілкування з різними типами людей

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Відомий психолог Джеймс Борг у своїй книзі «Сила переконання. Мистецтво робити вплив на людей» виділяє п'ять основних типів співрозмовників, відповідно, до кожного з цих типів людей потрібно застосовувати свої методи спілкування, в цьому запорука успішного спілкування.

1. «Що там у Вас? Давайте швидше!»

Побоюючись втратити нові можливості, цей співрозмовник готовий дати шанс кожному, хто зуміє його чимось зацікавити. Але не розраховуйте на королівський прийом. Для нього час - гроші.

Періодично поглядаючи на годинник, він буде швидко говорити і уважно Вас вивчати. Для такої людини дуже важливо тримати ситуацію під контролем. Так що ні в якому разі не намагайтеся перехопити ініціативу в бесіді!

Тактика спілкування

Візьміть до відома: запрошуючи Вас на зустріч, він спочатку налаштований на позитивний фінал. Тому відразу переходьте до справи. Говоріть прямо, коротко і по суті. Великі промови розчарують його миттєво. Якщо зумієте правильно себе подати, знайдете справжній «скарб». Не пропустіть свій шанс!

2. «А яка мені від цього вигода?»

Представники даного типу сприймають будь-які пропозиції тільки в письмовому вигляді. Спілкуватися воліють через секретарів, а на зустріч погоджуються як би з милості. Діалог з ними нагадує тортури - до Ваших слів чіпляються, оскаржуючи кожне твердження: «Ви помиляєтеся. Все далеко не так. Я в курсі ». Не піддавайтеся. Це всього лише тактика «вибивання» вигіднішої пропозиції. Насправді опонент багато чого не знає, володіючи лише набором упереджених думок. Однак не варто його викривати!

Тактика спілкування

Поглядаючи зверхньо по той бік столу, він почуває свою перевагу. Змініть розстановку сил. Попросіть його сісти поруч з Вами на диван. Скажіть, що це необхідно. Прийменник може бути будь-який: у Вас болить спина, Вам потрібна розетка, а шнур ноутбука короткий і т.п. Будьте наполегливі, трохи агресивні і не сприймайте атаки опонента на свій рахунок.

3. «В'їдливий й допитливий»

Характерні риси: мислить і говорить повільно, розтягуючи слова. Якщо готовий до спілкування, значить, вже зібрав максимум інформації щодо теми переговорів, Вас і Вашої компанії. Тому предмет бесіди треба знати досконально. Якщо попередив, що діалог триватиме 30 хвилин, то рівно через півгодини перестане Вас слухати. Прощаючись, попросить написати і переслати йому перелік обговорених питань. При цьому врахуйте: все, про що Ви говорили, він може забути. Але зміст листа буде пам'ятати довго. Перш ніж прийняти остаточне рішення, візьме тайм-аут, щоб ще раз все обміркувати і ... отримати схвалення третьої особи. Для цього буде потрібно ще кілька зустрічей. Можливо, із залученням фахівців його і Вашої компанії. Так що запасіться терпінням.

Тактика спілкування

Стати його повним відображенням: говорите в середньому темпі і тільки у справі. Чітко відповідайте на поставлені питання. Ні в якому разі не перебивайте його і не запізнюйтесь на зустріч. Після переговорів приділіть особливу увагу підсумковому листу! ..

4. «Давайте все обговоримо особисто»

По телефону Вас уважно слухають і пропонують організувати зустріч. Ви приїжджаєте, і гарний настрій Вашого співрозмовника тільки посилюється: він швидко відкидає формальності і просить Вас звертатися до нього по імені, цікавиться Вами, активно жестикулює, створюючи невимушену атмосферу, і запрошує обговорити всі справи в неформальній обстановці. Якщо представника даного типу зацікавила Ваша пропозиція, то він не буде грати з Вами в кішки-мишки і відразу повідомить про це.

Тактика спілкування

З такою людиною мати справу приємно, легко і взаємовигідно. Тому намагайтеся бути настільки ж чесним і відкритим, не зловживаючи його щирістю і гостинністю.

5. «Давай перейдемо на ти»

За манерою поведінки він нагадує попередній тип. Однак між ними є істотна різниця. Якщо представник четвертого типу діє абсолютно безкорисливо, то цей «персонаж» сподівається за допомогою показної дружелюбності Вас використовувати. При цьому він ні за що не вийде через свого столу. Буде уважно вивчати Вашу візитку, намагаючись визначити статус її власника. Швидше за все, задасть кілька розлогих питань, намагаючись привернути до відвертої розмови. Якщо він вирішить, що перед ним важлива персона, то до чаю Вам запропонують ще й печиво. В іншому випадку Ваша розмова буде дуже коротким ...

 

Тактика спілкування

Протягом всього діалогу будьте пильні і не поспішайте за пару милих посмішок і згоду прийняти Вашу пропозицію розповідати всі останні офісні плітки і короткий зміст зустрічей, проведених з конкурентами співрозмовника. Не втрачайте самоконтроль. Пам'ятайте: за Вами уважно спостерігають. Будьте готові постояти за себе. У людей даного типу подібна поведінка викликає пошану.

До списку новин