загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Надто довге перебування у сидячому стані може знищити вас - кажуть дослідники

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Погана новина для клерків, водіїв вантажівок і онлайн-журналістів: нове дослідження проведене у штаті Канзас науковим співробітником Університету Річардом Розенкранцом дійшло до висновку: чим більше люди сидять, тим більше шансів, що вони отримають хронічні захворювання.

Розенкранц і співробітники Емма Джордж і Грегорі Koльт з Університету Західного Сіднею вивчали вплив “сидіння” на Австралійських чоловіків середнього віку  і щойно опублікувала свої висновки в Міжнародному журналі харчування та фізичної активності.

Хоча тривале сидіння може мати страшні наслідки для обох статей, чоловіки приймають найбільший удар від спочивання на лаврах. Зокрема, чоловіки, які проводять чотири і більше години на день сидячи значно збільшують свої шанси захворіти діабетом та серцево-судинними захворюваннями.

Щоб отримати ці результати, Розенкранцова команда досліджувала більше ніж 63000 Австралійських чоловіків у віці від 45 до 65 років. Ці чоловіки спочатку відповіли на запитання щодо наявності хронічних захворювань, після цього повідомили кількість часу, яку вони за день проводять сидячи. Час, проведений в сидячому стані були розподілений на чотири категорії: Менше чотирьох годин на добу, від чотирьох до шести годин на добу і більше ніж вісім годин щодня.

Серед досліджуваних, ті , що сидять менше ніж чотири години на добу, не засвідчили жодного  хронічного захворювання. Більше, ніж чотири години  в день - є великий ризик захворіти раком, серцево-судинними захворюваннями і гіпертонією. І чим більше часу ці чоловіки проводять сидячи, тим більш вираженим є  ризик.

"Ми побачили неухильне ступінчате підвищення ризику хронічних захворюваннь, чим більше учасники сиділи", - сказав Розенкранц в заяві. "Група, що сидить понад вісім годин на день належить до найвищої групи ризику'.

Розенкранц вважає, що за таке тривале сидіння можна звинуватити типи робіт, які роблять ці люди, такі як офісні робочі місця або водіїв вантажівок.  Але це не тільки тому, що ці люди змушені сидіти на роботі - вони також отримують мало фізичних навантажень вдома, що ще більше підвищує ризик розвитку хвороб.

"Ми знаємо напевне, що більш фізично активним людям вдається краще справлятися з хронічними захворюваннями, в  розумінні їх подолання, ніж менш активним, але ми також повинні спрямовувати наші зусилля на зменшення часу, проведеного на кріслі", - сказав Розенкранц.

"Багато офісних посад, які потребують тривалого сидіння, можуть бути небезпечними для вашого здоров'я через бездіяльність і низький рівень витрати енергії".

Розенкранц і його команда зосередилася у цьому дослідженні на чоловіках, оскільки вони мають більшу схильність до таких хвороб як цукровий діабет та серцеві захворювання. Разом з тим, дослідники вважають, що результати 'мабуть' можна застосовувати до всіх вікових груп, статей і рас. Хоча дослідження є частиною набагато ширшого вивчення наслідків старіння на австралійцях, вона не розглядала силу впливу сидячого способу життя на будь-які інші демографічні групи.

Це вже не вперше, також важливе дослідження негативних наслідків сидячого способу життя прийшло з Університету штату Канзас. У 2010 році професор-асистент з дослідження питань сімї та соціального забезпечення  Деб Селерс втомилася від сидячого способу життя, який у неї переважав на новому робочому місці.  Стверджуючи, що  відчула істотнє погіршення фізичного самопочуття, почавши більшу частину дня проводити за столом, вона попросила свого чоловіка побудувати їй стіл над біговою доріжкою.  Тепер Селерс може отримувати електронну пошту та створювати  робочі плани навіть під час прогулянки по офісу. Результати, за її словами, - неймовірні.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин