загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Харків'янин-волонтер Товариства Червоного Хреста в Москві врятував життя жінці до приїзду швидкої допомоги

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Лист подяки надійшов із Москви на адресу харків'янина Андрія Таранцева. Перебуваючи у відрядженні в Москві, він, фахівець з IT-технологій, ще до приїзду швидкої допомоги врятував життя матері п'ятирічної дитини.

Про це кореспондентові УКРІНФОРМу розповіла лідер молодіжного крила Харківської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Наталія Василюк.

"Андрій Таранцев - випускник діючих на базі товариства безкоштовних курсів першої допомоги. Тільки з початку року ці курси закінчили триста харків'ян - люди різного віку і професій. Той же Андрій прийшов на курси, бажаючи, як він сказав, бути корисним суспільству", - підкреслила Наталія.

Що стосується інциденту в Москві, то, як розповів сам Андрій, він із другом в очікуванні літака зайшов у підвальчик - кафе "Мак Дональдс".

"Я відразу побачив жінку, безсило повислу на руках людей, біля неї плакала дитина років п'яти. Обличчя у неї було синього кольору, дихання не чути. За описами, це стан клінічної смерті, коли не можна втрачати ні хвилини. Поклавши жінку на підлогу, я став робити масаж серця, а друг, як я йому показав, - штучне дихання. Через певний час шкіра на обличчі жінки порожевіла, а коли приїхала викликана перехожими швидка допомога, вона прийшла в себе. Разом із нею я поїхав у лікарню, там ми і обмінялися адресами. Тепер у мене є нові друзі в Москві", - пояснив Андрій.

За його словами, під час інциденту люди проходили мимо, збентежено зізнаючись: "Я не знаю, як допомогти".

У Харкові, розповіла Н.Василюк, діє до ста волонтерів Червоного Хреста, в основному, студентів. Спільно вони реалізують до десяти власних програм, розрахованих, зокрема, на вихованців дитячих будинків і шкіл-інтернатів. Серед програм є і та, де діти отримують необхідні навички першої допомоги.

До списку новин