загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсіонерам зберуть гроші з валютного безготівкового податку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Відмовившись від ідеї запровадження валютного податку з наявних операцій, влада знайшла новий спосіб заробити на безготівкових операціях.

Як пише видання «Деловая столица», влада має намір відродити збір до Пенсійного фонду з купівлі та продажу іноземної валюти на безготівковому ринку.

Як повідомили виданню в Пенсійному фонді, минулого тижня Міністерству доходів і зборів, Мінфіну та Мінсоцполітики було доручено розробити і подати до Верховної Ради відповідний документ.

Реальною причиною повернення до оподаткування операцій з валютою експерти називають гострий дефіцит держбюджету, який поглиблюються субсидуванням Пенсійного фонду.

Реанімуючи валютний збір, чиновники розраховують хоча б частково скоротити фінансування Пенсійного фонду з держбюджету.

«З валютного ринку хочуть отримати не менш як 2 млрд грн, в ідеалі - 2,7 млрд грн. На ці цифри економісти Кабміну будуть намагатися вийти під час розрахунку ставки відроджуваного збору», - зазначило виданню джерело в НБУ.

Як повідомлялося, раніше заступник голови НБУ Віра Ричаківська заявляла, що обмеження граничної суми безготівкових розрахунків у 150 тисяч гривень може бути запроваджено Національним банком України вже у травні.

Нагадаємо, у вересні 2012 року Верховна рада України дозволила НБУ обмежувати граничні розрахунки готівкою. На початку березня НБУ опублікував проект постанови «Про встановлення граничної суми готівкового розрахунку», де передбачено встановлення граничної суми готівкового розрахунку фізичної особи за товари, роботи чи послуги в розмірі 150 тисяч гривень.

До списку новин