загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Землею в Україні володіють переважно пенсіонери та безробітні – дослідження

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Лише 13,8% власників земельних паїв в Україні працюють у сільському господарстві, 50,3% власників земельних паїв є пенсіонерами, ще 10% - безробітні.

Такі дані наведено у рамках дослідження USAID.

Інші є працівниками поза сільським господарством (13,4%), у соціальній сфері (9,8%), підприємцями поза сільським господарством (2%), сільськими головами (0,6%).

"Коли ми говоримо про аграрну політику, часто виникає плутанина. Всі чомусь думають, якщо ми будемо допомагати сільськогосподарському виробництва, то ми матимемо роботу на селі. А насправді не так багато людей на селі займаються сільським господарством", - сказав керівник проекту "Барометр земельної реформи" Інституту економічних досліджень і політичних консультації Олег Нів'євський.

На його думку, гарна політика щодо сільського господарства не є політикою розвитку сільських територій. Частка зайнятості сільського населення з часом падає все більше. І хибно думати, що допомога сільському господарству від держави буде піднімати зайнятість.

"Та не буде цього. Весь світовий досвід показує, що люди в більшості випадків в селі відпочивають. А працюють тільки ті, хто займається солідним бізнесом, в якому працює важка техніка. Великий капітал вкладають у технічне оснащення. Тому люди, працівники великої ролі не відіграють", - наголосив експерт.

Ірина РИБАКОВА

До списку новин