загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Науковці склали список десяти технологій, які змінять світ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вчені з Массачусетського технологічного інституту склали список 10 революційних технологій 2013 року, які змінять світ.

“Це технології, які зможуть розширити можливості людини, вирішити найбільш складні та актуальні проблеми, які ви тільки можете собі уявити”, - наголошується в повідомленні, опублікованому інститутом.

Глибоке машинне навчання

Зараз комп’ютери вміють розпізнавати об’єкти і перекладати мову в режимі реального часу. Подальші розробки в цій галузі впритул наблизять вчених до створення штучного інтелекту.

Ультраефективна сонячна енергія

Подвоєння ефективності сонячних пристроїв повністю змінить економіку відновлюваної енергії. Як зазначають учені, вже існують проекти необхідних для цього технологій.

Великі дані з дешевих телефонів

Збір та аналіз інформації з простих стільникових телефонів може дати несподівані подробиці про пересування та поведінку людей, а також допоможе зрозуміти принципи поширення хвороб.

Тимчасові соціальні мережі

Повідомлення, які швидко самознищуються, можуть підвищити секретність спілкування через інтернет і дозволять людям бути більш відкритими.

“Розумний” годинник

Пристрій надійшов у продаж раніше у 2013 році. Годинник пов’язується з iPhone та Android і може виводити різні дані. Зазначимо, що компанія Apple збирається випустити схожий пристрій.

Імплантати пам’яті

Деякі біологи вважають, що змогли розшифрувати код, за допомогою якого мозок формує довгострокові спогади. Завдяки імплантатам люди зможуть зберегти спогади навіть після різних травм.

Робот Baxter

Промисловий робот Baxter, створений колись компанією Rethink Robotics, є новим типом машин. Його творці запевняють, що Baxter не вимагає складного програмування та дорогої інтеграції у промислові процеси. Досить поставити його поряд із виробничою лінією і він сам зрозуміє, що йому потрібно робити. Робот може виконувати різні нескладні операції.

3D-друк

General Electric, один із найбільших виробників обладнання у світі, ось-ось розпочне випуск деталей для авіадвигунів із використанням технології 3D-друку. Вона дозволить знизити вагу і витрати на паливо.

Розшифровка ДНК плоду

Наступною революцією у вивченні геному людини стане розшифровка ДНК плоду. Завдяки цьому батьки зможуть дізнатися про генетичні схильності своєї дитини ще до її народження.

Супермережа

Потужні автоматичні вимикачі постійного струму зрештою дозволять побудувати супермережі - величезну електромережу, яка дозволить торгувати електричною енергією з відновлювальних джерел на великих відстанях.

Передавати енергію по такій мережі пропонується за допомогою постійного струму (у сучасних мережах використовується змінний струм).

До списку новин