загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Генієм можна бути навіть у похилому віці

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Інтелектуальна і фізична активність можуть підвищити рівень IQ навіть у людей похилого віку.

Вчені з Каліфорнійського університету стверджують, що психологи постійно знаходять нові докази того, що психічна та фізична активність допомагають поліпшувати когнітивні функції і знижувати ризик виникнення старечого недоумства.

Люди похилого віку, які ведуть недостатньо активний спосіб життя, взяли участь у дослідженні, в якому для них були передбачені фізичні та розумові вправи. Всього в дослідженні взяли участь 126 людей, середній вік яких був 73,4 року. Всі люди були поділені на 4 групи в залежності від навантаження. Частина літніх людей займалася фізичними вправами, робили вправи на розтяжку, аеробіку і т.д. Інша частина дивилася фільми і передачі про мистецтво, науку, історію. В кінці дослідження всі учасники пройшли нейропсихологічні тести.

Результати цього дослідження показали, що немає особливої ​​різниці в когнітивних поліпшеннях обох груп, проте всі літні люди продемонстрували поліпшення. Так, психологи вважають, що важливо мати самі навантаження, а не якийсь їх певний вид. Саме тому вчені хочуть розробити спеціальні програми, які будуть служити профілактикою старечого недоумства і хвороби Альцгеймера.

Одним із способів збільшити бажання літніх людей займатися чимось, будь то фізичні вправи або просто перегляд інтелектуальних передач, є одитинг. Завдяки одитингу в людей ніби відкривається друге дихання - вони хочуть жити, творити, радіти кожному дню.

До списку новин