загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вирощування солодкого болгарського перцю

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Коли висівати насіння для вирощування розсади перцю? Починаючи з лютого, але все залежить від того, коли ви збираєтеся висаджувати розсаду перцю в грунт. Потрібно пам'ятати, що розсада повинна бути 60-65 денна до висадки в землю. Болгарський перець дуже не любить кислий грунт. Якщо грунт кисла, то насіння взагалі можуть не виклюються.

Спочатку насіння сіють в торф’яні таблетки або в пластикові касети. Коли у рослини з’являться справжні листя, то рослина обов’язково пересаджують у велику ємність. Так як перець дуже не любить пересадку, то робити це потрібно акуратно, не пошкоджуючи кореневу систему. Коли солодкий перець росте, то він, як і при вирощуванні розсади помідор, не любить, щоб його листя стикалися з листям інших рослин. Тому що це є сигналом для розсади, що навколо тісно, світла не вистачає, а значить треба вимахати пошвидше у верх, в результаті рослина слабшає і розсада виходить напівжива.

Вирощування болгарського перцю в теплиці і посадка в грунт

Болгарський перець вирощується без гарту, так як це дуже теплолюбна рослина. Також солодкий перець не любить різких перепадів температури. Так при різниці денної і нічної температури в 15 градусів опадає зав’язь на перці. Дуже любить світло. Якщо ви вирощуєте перець в теплиці, то його треба садити з південної сторони. Не любить вітру і протягів.

Для посадки перцю добре б зробити теплу грядку. Для цього насипаєте органіку, робите лунки. Насипаєте у лунку компост і вже сюди висаджуєте розсаду перцю. Висадили, притиснули, полили. Відстань між кущами при посадці перцю залежить від сорту. Якщо це низькорослий перець, то відстань 40 см між рослинами. Для високорослих — 60 см.

При вирощуванні перцю в теплиці для обігріву слід подбати про теплових акумуляторах. Це прості темні пластикові пляшки з під газованої води або пива, наповнені водою. Вдень вони нагріваються, а вночі вони це тепло будуть віддавати. Замість пляшок можна використовувати великі камені.

Рослини перцю в грунті вимагають мульчування грунту, тому що завдяки мульчуванню зберігається волога в землі.

Підживлення при вирощуванні болгарського перцю

Настій біогумусу з Сяйвом: стакан біогумусу на відро води, добу наполягаєте. Настій з відра ділитися на 2-3 частини з додаванням води до повного відра. У цей же розчин додають Сяйво столову ложку на відро води.

Форміровка перцю

При вирощуванні перцю радиться видаляти перші квіти. Особливо це потрібно робити, якщо цвісти починає розсада, що вирощується будинку. Тому що рослина замість того, щоб розвивати хорошу кореневу систему, нарощувати зелену масу, перемикається на дозрівання одного-двох перців і на більше у рослини не буде сил.

Видаляємо пасинки, якщо пагони без квітконосів. Ще прибирають все, що росте всередину куща, щоб рослина не загущающих, і йому було достатньо світла. Залишаємо 2-3 втечі. Верхівку рослини прищипують (високорослі сорти) за місяць до збирання. Щоб отримати високий урожай перцю, добре залишати зав’язі, коли їх з’явилося багато (10-20), а до цього обривати поодинокі зав’язі на кущі.

До списку новин