загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Ніч в музеях незабаром відбудеться в Києві

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

А ви знаєте, що вночі у музеї все інакше, ніж удень? Навіть якщо ввімкнене світло і в залах повно людей. Можливо, гра перезбудженої уяви або реакція на зайву порцію кофеїну – але мистецтво резонує зовсім по-іншому. Отже, причина у нас самих.

Цікаво дослідити свої відчуття через мистецтво? Нумо не спати разом! Тим більше, що таке трапляється лиш раз на рік.

Національний художній музей України та Український комітет Міжнародної ради музеїв (ІСОМ) запрошують на Європейську ніч музеїв 18 травня з 20:00 до 23:00.

Тільки вночі 18 травня разом з іншими музеями Європи Національний художній музей України відкриває свої двері для вільного доступу. Мотто цьогорічної Ночі музеїв: «Музей (Пам’ять + Креативність) = Соціальний поступ». Це означає, що огляд експозиції проходитиме у нестандартний для музею спосіб і в кожному залі на глядачів чекатиме щось творче, інтерактивне і розважальне. Саме тому вперше цього року ВСІ експозиційні зали відкриті – аби життя і оновлення торкнулося всіх музейних скарбів, а музей став територією невимушеного людського спілкування.

Чим наповниться музей цієї творчої ночі? На оповитій темрявою галявині гостей зустрічає перформансом відроджена славетна «Студія-театр НаУКМА», на сходах звучить сет від першопрохідця українського діджеїнгу – DJ Mishukoff’a. Потрапивши в хол, кожен стає учасником музейного квесту. Пройдіть всі зали, уважно вдивляючись у полотна та об’єкти, щоб знайти відповіді й отримати подарунок. На шляху вас може спинити дискусійний майданчик,  де проходять зустрічі з художниками – учасниками виставкового проекту «Орієнтація на місцевості». Це відомі українські митці, які по-своєму інтерпретували сучасний український простір і тих, хто його населяє.

І нарешті, топ-подія,  що чекає на гостей музею, – культурно-мистецький проект Конгрес рисувальників, розроблений польським художником Павлом Альтхамером. З 18 травня до 8 червня «шахова» зала музею – це відкритий простір для спільного малювання і візуального діалогу.  Малювати тут, на стінах і підлозі зможе кожен, хто побажає висловити себе і свої почуття.  І тільки цієї ночі рисувальні майданчики розташуються ще й у постійній експозиції.

 «Європейська Ніч музеїв» – міжнародна акція, що має на меті відкрити можливості та потенціал музеїв та показати їх у незвичному ракурсі. Цієї ночі музеї відкривають свої двері для вільного безкоштовного доступу. Уперше «Ніч музеїв» пройшла в Берліні 1997 р. під назвою «Весна музеїв». Національний художній музей України став піонером цієї справи в Києві і проводить акцію з 2008 року.

До списку новин