загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українським пенсіонерам накинуть по 10 гривень

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Депутати вдосконалять порядок перерахунку пенсійних виплат.

Народні депутати переглянули механізми призначення та індексації пенсій, які дозволять збільшити виплати пенсіонерам в середньому лише на 10 грн.

Закон вступить в силу з 1 червня, однак перерахунок пенсій імовірний тільки в березні 2014 року, пише "Комерсант-Україна" з посиланням на джерело в Міністерстві соціальної політики. За словами глави профільного комітету з питань ветеранів, пенсіонерів та інвалідів Валерія Сушкевича ("Батьківщина"), законопроект вирішує лише частину пенсійних проблем, але не вирішує головну - підвищення пенсійних виплат в результаті їх "осучаснення". Зазначимо, що з минулого року пенсії нараховуються виходячи з зарплатної бази 2007 року. Як пояснив заступник міністра соціальної політики В'ячеслав Коломієць, суть законопроекту полягає в перегляді механізму щорічної індексації пенсій. "У діючу формулу підвищення пенсій поточного року закладено вилучення розміру індивідуального підвищення виплат у минулому році, - каже Коломієць. - Через ці технічні недосконалості розмір пенсії більшості пенсіонерів в 2013 році залишився на рівні минулого року". За даними Мінсоцполітики, перегляд пенсій торкнеться понад 12 млн громадян, а додаткові витрати бюджету Пенсійного фонду можуть скласти 2,14 млрд грн. "Пропонується мізерне поліпшення того жахливого закону, який діє", - зазначає Едуард Леонов ("Свобода"). За словами депутата Павла Розенка (УДАР), надбавка до пенсії складе всього 10 грн.

В той же час, як повідомила провідний науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень НАНУ Лідія Ткаченко, нові норми збільшать зарплатну базу, але основний розмір пенсій, який нараховується за формулою з урахуванням індивідуального страхового стажу та коефіцієнта зарплати, особливо не зміниться - в межах 15 грн. "Більшою мірою відчують підвищення ті, у кого були хороші зарплати і понаднормовий стаж. В першу чергу ті, хто мав великий дохід або спецпенсіонери",- підкреслила експерт. Варто відзначити, що законопроект передбачає й інші норми, які повинні запрацювати вже через півмісяця. Так, у жінок буде враховуватися до страхового стажу період відпустки по вагітності та пологах, а пенсіонери-військовослужбовці, які перебувають на держутриманні у відповідних закладах для людей похилого віку, зможуть отримувати до 25% пенсійних виплат (зараз мінімальна межа - 20% мінімальної пенсії за віком). Крім того, для дітей-сиріт, які перебувають на держутриманні, пенсія у зв'язку з втратою годувальника буде виплачуватися в повному обсязі, але на особові рахунки в банках.

До списку новин