загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Березовий сік - застосування і рецепти

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Березовий сік - надзвичайно корисний природний продукт, який має цілющі властивості і благотворно впливає на людський організм. А сама береза - дуже цінне дерево, яке багато чого дає для здоров'я людини - від кори до бруньок. Достатньо склянки на день, щоб набратися сил і позбутися багатьох хвороб.

Березовий сік - час появи

Немає точного періоду, коли з'являється березовий сік. Він залежить від погодних умов і може бути як в березні, так і в середині квітня. Але, як правило, березові сльози починають текти з приходом справжньої весни, таненням снігів і набуханням бруньок, і триває цей період протягом кількох тижнів.

До речі, наші предки за інтенсивністю соку передбачали погоду: якщо сік виділяється рясно - очікується дощове літо.

Збирати сік припиняють, коли з набряклих бруньок розпускається листя, в другій половині квітня - травні, бо після цього березовий сік втрачає цінні властивості.

Березовий сік - правила збору цілющого напою

Збирати березовий сік можна в екологічно чистих місцях, далеко від автошляхів і забруднених хімікатами місць, тому що дерево здатне поглинати з навколишнього середовища шкідливі речовини і вихлопні гази.

Неправильний збір соку може призвести до загибелі дерева, тому важливо дотримуватися основних правил.

Для збору соку краще вибрати доросле дерево діаметром не менше 30 см. У молодих дерев ранки погано гояться, і вони можуть загинути.

На висоті не вище метра від землі в стовбурі дерева з північної сторони проробляють маленьку дірочку в напрямку знизу вгору, щоб сік вільно стікав униз. Березовий сік проходить в поверхневому шарі під корою, тому досить отвору завглибшки 2-3 см. Потім вставляється металева пластинка, по якій стікає сік. Збирати його краще в скляну ємність, оскільки пластикові пляшки можуть додати напою неприємний присмак.

Після того, як сік зібраний, необхідно закрити "рану" мохом, дерев'яним кілочком або замазати садовим варом. Це допоможе дереву видужати.

За день одна береза може безболісно віддати до 3 л соку, а за сезон здатна подарувати людині від 100 до 200 л безцінного живого еліксиру! Одне дерево можна «експлуатувати» протягом 10 років.

Березовий сік - фармакологічні властивості

Березовий сік у своєму складі містить дуже багато корисних речовин: органічні кислоти і ферменти, дубильні і мінеральні речовини, залізо, магній, калій, кальцій, глюкозу, фруктозу, фітонциди, вітаміни.

Як показують медичні дослідження, вживання березового соку протягом 2-3 тижнів допомагає людині подолати весняний авітаміноз і слабкість, втому, неуважність і депресію. Оптимально приймати по 1 склянці 3-4 рази на день за півгодини до їди.

Вживання березового соку сприяє розщепленню каменів у сечовому міхурі і нирках, очищенню крові і поліпшенню кровообігу, посиленню обмінних процесів, виведенню шлаків, зміцненню нервової системи. Корисно пити березовий сік і при виразці шлунка, захворюваннях печінки, дванадцятипалої кишки, жовчного міхура, зниженій кислотності, проблемах із суглобами, радикуліті, ревматизмі, артриті, бронхіті, туберкульозі, цинзі, головному болі і венеричних захворюваннях. Крім того, березовий сік підвищує опірність організму до простудних, інфекційних і алергічних захворювань, а також має глистогінну, сечогінну, протипухлинну дію.

Зверніть увагу, що березовий сік протипоказаний людям, що мають алергію на пилок берези.

Березовий сік - косметологічне застосування

Березовий сік застосовується для догляду за шкірою, її зволоження й очищення. Ним обробляють шкіру при екземі, фурункульозі і вуграх.

Маска для шкіри обличчя: змішайте 1 ст. л. сметани з 2 ст. л. березового соку і 1 ч. л. меду. Нанесіть на обличчя і тримайте протягом 15 хвилин, потім змийте холодною водою. Після цього шкіра набуває гарного матового відтінку.

Березовим соком рекомендується мити волосся для гарного росту, блиску і м'якості, а також щоб позбутися лупи.

Березовий сік - зберігання і вживання

Свіжий березовий сік можна зберігати в холодильнику близько 2 діб.

Березовий сік добре зберігається у вигляді квасу: в 1 л нагрітого до 35°С соку додайте 15 г дріжджів, 3 родзинки, лимонну цедру. Щільно закрийте банку і залиште на 1-2 тижні. Отримаєте газований, тонізуючий березовий квас, який можна зберігати протягом усього літа.

Інший рецепт квасу: на 10 л березового соку - сік 4 лимонів, 50 г дріжджів, 30 г меду, родзинки з розрахунку 2-3 штуки на пляшку. Розлити по пляшках і залишити в темному прохолодному місці на 1-2 тижні. Квас готовий через 5 днів і зберігається дуже довго.

Також березовий сік настоюють на сухофруктах, ягідному соку і різних травах.

До списку новин