загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Православна Україна шукає компроміс між віруючими та геями?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

17 травня відзначають Міжнародний день боротьби із гомофобією. Саме цього дня у 1990 році Генеральна асамблея Всесвітньої організації охорони здоров’я виключила гомосексуальність зі списку психічних захворювань. Основним завданням заходів, які проводять цього дня є привернення уваги суспільства до геїв, лесбіянок, бісексуалів і транссексуалів. Про права ЛГБТ-спільноти в Україні Радіо Свобода запитало члена парламентського комітету з захисту прав людини, регіонала Івана Попеску.

– Наскільки в Україні захищені права ЛГБТ-спільноти?

 

Абсолютно всіх права захищені через 24-ту статтю Конституції

– Не тільки їх, абсолютно всіх права захищені через 24-ту статтю Конституції. У Конституції забороняються привілеї, тобто, офіційна дискримінація, чи якісь утиски, тобто, негативна дискримінація за мовною, етнічною, статтю та іншими ознаками. «Та іншими ознаками» означає абсолютно всіх громадяни України.

– Як Ви можете прокоментувати заяву «Міжнародної амністії», що гомосексуалів в Україні дискримінують, а влада не реагує?

– Якщо є якісь конкретні випадки, то, думаю, що міліція та прокуратура реагують.

– У ЄС зараз говорять, що ситуація із порушенням прав ЛГБТ-спільноти в Україні може стати перепоною на шляху української євроінтеграції. Як можна вирішити це питання?

– Немає цієї проблеми. У нас існують відповідні законопроекти, які зараз відкладені допоки не буде знайдений компроміс по всіх пунктах, і зміни до Кримінального кодексу, де написано, що не допускається дискримінація за будь-якою ознакою. Як тільки ми це ухвалимо, думаю ми знімемо ці всі питання. Є питання тільки щодо формулювань. Але треба взяти до уваги, що у нас православна країна і навіть по формулюваннях потрібно бути дуже уважними.

– Але ж Україна є світською державою, тобто, церква відокремлена від держави…

– Традиційно у нас є і католики, є і мусульмани, є багато віруючих. Тож коли ми ухвалюємо законопроект, ми повинні погоджувати це з точкою зору громадськості. Тобто, потрібно шукати компроміс між вимогами Європейського Союзу та нашими традиціями.

Тетяна Ярмощук

До списку новин