загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Американські вчені виростили в лабораторних умовах людський ембріон

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Американські вчені із Орегонського університету здоров'я і науки  вперше змогли виростити в лабораторних умовах здоровий ембріон людини, який може розвиватися за повним циклом.

Вчені збираються використати свою технологію для добування стовбурових клітин, які потрібні для лікування важких хвороб, серед яких хвороба Альцгемера, ураження мозку і розсіяний склероз.

Деталі методу вирощування людських ембріонів науковці не розголошують. Однак вони розповіли, як можна штучно створювати стовбурові клітини за допомогою їхнього відкриття.

Згідно із медичною розробкою вчених, для початку вирощення стовбурових клітин потрібен зразок шкіри хворого і донорська яйцеклітина здорової жінки. Із яйцеклітини науковці видаляють ДНК, після чого вводять одну клітину шкіри в середину неї. Під дією електророзряду, клітина шкіри хворого починає розвиватися і ділитися. За 6 днів виростає ембріон зі стовбуровими клітинами, які можна імплантувати хворому.

«Наше відкриття дозволяє вирощувати стовбурові клітини для пацієнтів із серйозними захворюваннями і пошкодженнями органів. Звісно, ще дуже багато потрібно зробити, перш ніж з’явиться безпечний і надійний спосіб лікування стовбуровими клітинами. Але наша робота – це впевнений крок на зустріч регенеративній медицині», - переконаний доктор Шухарат Міталіпов.

Поряд з цим є і ті, хто бачить загрозу розвитку незаконного клонування людей через відкриття науковців у США. До цього часу клони не могли розвиватися суто в лабораторних умовах, і аби виростити дитину потрібна була сурогатна мати.

За словами доктора Девіда Кінга, з новою технологією клонувати людей без участі жінок-добровольців стало можливим. Тому її варто заборонити на міжнародному рівні.

Марина Білозерська

До списку новин