загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Обладнати однокімнатну квартиру найважче

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дизайнери зізнаються, найскладніший об’єкт – однокімнатна квартира. Чим менше простору, тим більше завдань стоїть перед дизайнером. Поради про те, як вмістити кілька зон в одній кімнаті, дає декоратор Валерій Сватєєв

Безкоштовні поради від фахівців з дизайну інтерєруріч рідкісна. Дизайнер Валерій Сватєєв, який взяв за професію своє хобі і займається улюбленою справою, погодився допомогти своїми порадами облаштувати звичайну однокімнатну квартиру. За приклад чоловік запропонував розробку дизайну вінницької квартири, яку розробляв чотири роки тому на прохання товариша, у новому будинку у мікрорайоні Поділля.  

Починайте з передпокою

Дизайнер радить продумати усе приміщення, а почати з передпокою, адже за ним гості будуть робити перші висновки і ніби «зустрічати» інтер’єр та його господаря. 

- У гостей може залишитися неприємне враження, якщо у вас на інтер’єр затрачено купу сил та грошей, а у коридорі – порожньо, - каже Валерій Сватєєв. - Тоді весь дизайн квартири буде виглядати у невигідному світлі. Щоб цього не сталося, постарайтеся використовувати світлі тони, уникайте темно-синього і чорного кольорів у передпокої. Невелика вінницька квартира має досить невеликий передпокій, а світлі кольори обов'язково візуально розширять приміщення. Використовуйте настінні бра, направте промені світла на стелю і на стіни - таким чином стеля візуально буде здаватися вищою.

Дизайнер каже, що дзеркальна натяжна стеля використовується все частіше. Тому простір розширить і дзеркало в передпокої.

- Дзеркало функціональне, у передпокої зазвичай обдивляються на себе перед виходом з дому, а ще дзеркало розширить квартиру, - каже дизайнер. - Що стосується меблів - краще відмовитися від громіздких шаф. З ними ніде розвернутися. Найкраще замовити легкі, функціональні і в той же час компактні меблі. Переважно світлих відтінків, в загальній гармонії з кольором підлоги і стін. Стіни передпокою краще не залишати «голими». Прикрасьте їх картинами, чи якимось пано тощо.

Кухню зручно поєднати з кімнатою

У однокімнатній квартирі краще задавати тему загального інтер'єру. Тобто поєднувати простір – кухню і кімнату.

- У більшості квартир складно виділити окремі кімнати під спальню, велику вітальню  кімнату, де зручно приймати гостей і відпочивати, їдальню та дитячу, - каже Валерій Сватєєв. -  Тому в більшості випадків функції, наприклад, кухні і їдальні об'єднуються в кухні, або кухні, їдальні і вітальні у вітальні кімнаті. Оскільки між цими приміщеннями існує безпосередній зв'язок. Якщо ж площа квартири обмежує нас, доводиться влаштовувати якийсь симбіоз. Тут головна порада - поділ кімнати на зони. Спробуйте умовно розділити приміщення на кілька зон: зона приготування, зона прийому їжі, зона відпочинку, перегляду ТБ, прийому гостей тощо. Звичайно, що ці зони будуть умовними.

Щоб відділити кожну зону, можна використовувати підлогове покриття. Наприклад, зона приготування і прийому їжі - керамічна плитка, у вітальні - ламінат або паркет, а в зоні відпочинку використовуйте килимове покриття. Підбирати це все потрібно відповідно до загальної стилістики інтер'єру. Ще один прийом в дизайні інтер'єрів - зони можна розділити  декором на стінах. Фарбування або шпалери, плитка - можна використовувати кілька кольорів або відтінків.

- Також необхідно продумати стелю і освітлення, - каже дизайнер. – Останнім часом все частіше встановлюють кілька рівневі стелі. Різні рівні, різні форми – теж можуть бути межею зон, які повинні мати своє освітлення. За рахунок цього інтер'єр буде не тільки цікавим, але і функціональним.

У спальні проходить більшість життя

У спальні все повинно сприяти відпочинку, розслабленню і смакам господарів, переконаний дизайнер. Спокійні, неяскраві кольори стін, яскраве розсіяне світло. Обов'язково – світильники біля ліжка.

Якщо це однокімнатна квартира – то зона для гостей і для відпочинку одна і та сама, - каже Валерій Сватєєв. – Тому тут краще поставити диван, що перетворюється на ліжко. Вночі на ньому спатимуть господарі, а вдень - прийматимуть гостей та відпочиватимуть. Все це можна підкреслити за допомогою світла. Також потрібно поставити містку шафу.

У ванні головне - плитка

Так, як у ванні повсюди плитка, обирати її потрібно особливо прискіпливо.

- Я не раджу використовувати плитку маленьких розмірів у ванних, що мають невелику площу, - каже дизайнер. - Незалежно від вартості і виробника кахлю, при укладанні плитки між окремими деталями залишаються шви, які додають прямі лінії в інтер'єр. Чим більше цих ліній - тим більше простір зменшується. По можливості купуйте плитку великих розмірів і світлих тонів для маленьких ванних кімнат. Сучасний унітаз з бачком, який ховається у стіні, дасть вам додаткових 15-20 сантиметрів, в порівнянні з унітазом з класичним бачком.

Щоб у квартирі було затишно

Експерт не радить використовувати багато кольорів і відтінків. Потрібно знайти золоту середину - приблизно три-чотири основних кольори і кілька їхніх відтінків. Таким чином у квартирі не виникне «солянки».

Не рекомендується поєднувати протилежні чисті кольори, що знаходяться в «колірному колі» один навпроти одного, - каже Валерій Сватєєв. - Наприклад, червоний і зелений колір - при сприйнятті поєднання цих кольорів у людини підсвідомо з'являється образ цирку, обережно поєднуйте фіолетовий і жовтий. У кімнаті повинно бути місце, куди мимоволі дивитимуться усі – і жителі квартири, і гості.

До списку новин