загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Фактори, які впливають на виникнення раку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У наші дні майже всі люди турбуються про ризик утворення раку. Небезпека цього захворювання в тому, що на даний момент не виявлено точні причини його виникнення. Однак деякі показники вже вивчені на підставі досвіду, досліджень і вивчення клінічних випадків пацієнтів.

Вік

Більшість ракових захворювань виникає у віці старше 45 років. Однак такий показник не означає, що до цього віку ви абсолютно захищені від раку. Після настання віку 45 років слід щороку проходити повне обстеження організму, в тому числі здавати аналіз крові на онкомаркери.

Шкідливі звички

Звичайно, наявність шкідливих звичок підвищує ризик виникнення раку. Куріння може спровокувати рак легенів, надмірне вживання алкоголю збільшує ризик розвитку багатьох видів раку, включаючи рак порожнини рота, горла, стравоходу, печінки, молочної залози і кишечника. Вживання наркотичних засобів також грає певну роль в утворенні деяких видів раку.

Географічне положення

Промислово розвинені країни мають більш високі показники по захворюваності на рак, ніж нерозвинені країни. Тим не менш, велику роль відіграють як фактори навколишнього середовища окремо взятого географічного регіону - якість повітря та води, так і спосіб життя і культура проживаючого там населення.

Харчування

Вживання в їжу великої кількості жирів пов'язано з раком грудей, товстої кишки, нирок, легенів, яєчників і матки. Низьке споживання клітковини загрожує раком товстої кишки. А от вживання продуктів з високим вмістом фітоестрогенів (соя, пшениця, рис, сочевиця, яблука, морква, гранати) може знизити ризик виникнення раку молочної залози.

Рівень естрогену

Високий рівень естрогену в організмі жінки може бути показником, який сигналізує про наявність злоякісного новоутворення в грудях або органах репродуктивної системи - матці і яєчниках.

Доходи

Дослідження показують, що люди з низьким рівнем доходів схильні до ризику утворення раку шлунка, порожнини рота, глотки, гортані, стравоходу, легенів і шийки матки. У той час як люди з більш високим рівнем доходу захворюють раком шкіри, молочної залози, товстої кишки і передміхурової залози.

Фізична активність

Недолік фізичних вправ і сидячий спосіб життя можуть вплинути на освіту багатьох видів раку. На щастя, збільшити фізичну активність дуже просто - наприклад, можна записатися в тренажерний зал, басейн або на групові заняття йогою.

Спадковість

Більшість людей думає, що спадковість - основний чинник, що впливає на розвиток раку. Насправді, генетика є тільки одним з таких. Останні дослідження показують, що спосіб життя і харчування грають більш важливу роль в утворенні ракових захворювань, ніж ваша ДНК.

До списку новин