загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Група крові впливає на хвороби серця

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вчені з Гарвардської школи охорони здоров'я Бостона визначили, у якої групи крові високі шанси розвитку ішемічної хвороби серця.

Фахівці проаналізували два дослідження Nurses 'Health Study за участю більше 62 тисяч жінок і Health Professionals Follow-up Study за участю більше 27 тисяч чоловіків і жінок. Спостереження за людьми і діагностика серця проходили протягом 20 років, вік учасників випробування коливався від 30 до 75 років. При дослідженні вчені дивилися на харчування, вік учасників, їхній індекс маси тіла, расу, стать, куріння, хвороби.

За підсумками дослідження було виявлено, що люди, у яких 4 група крові, мають на 23% підвищений ризик захворювань серця. У людей з 3 групою крові ризик підвищений на 11%, з 2 групою - на 5%. Найменший ризик у людей з 1 групою крові.

Дослідники поки не можуть пояснити взаємозв'язок групи крові та ризику виникнення ішемічної хвороби. Вони стверджують, що на це можуть впливати різні механізми. Наприклад, аналіз крові показав, що 2 група крові пов'язана з високою концентрацією ліпопротеїну низької щільності, який сприяє закупорці артерії. 4 група асоціюється із запальними процесами, які можуть вплинути на роботу кровоносних судин. У крові 2 групи мається речовина, яка відіграє сприятливу роль у кровотоці і згортанні крові.

Потрібно відзначити, що за даними Американського національного товариства Червоного Хреста 1 група є у 51% чорношкірих, 45% білих, 57% латиноамериканців і 40% азіатів. 1 групу крові ще називають універсальною, тому що вона підходить всім людям. Найменш поширеною є 4 група. Володарями рідкісної групи крові є 4% чорношкірих, 4% білих, 2% латиноамериканців і 7% азіатів. Частіше зустрічається 3 група крові - у 19% чорношкірих, 11% білих, 10% латиноамериканців і 25% азіатів. 2 група крові є у 25% чорношкірих, 40% білих, 31% латиноамериканців і 28% азіатів.

До списку новин