загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Петриківський розпис уже цього року може отримати статусу нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Петриківський розпис має шанс у листопаді-грудні цього року набути статусу нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Про це повідомив директор управління з європейської інтеграції Дніпропетровської обласної ради В'ячеслав Бережний.

За його словами, тиждень Петриківського розпису відбувся у березні в Брюсселі, а в червні виставку заплановано у Франції. Такі презентації – частина  цьогорічного міжнародного промоційного туру з просування Петриківського мистецтва за кордоном в рамках ініціативи України щодо набуття Петриківським розписом статусу нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Петриківський розпис, або «петриківка» — декоративно-орнаментальне народне малярство, яке сформувалося на Дніпропетровщині в селищі Петриківка, звідки й походить назва цього виду мистецтва. Побутові речі із візерунками в стилі петриківського розпису збереглися з XVII століття.

Визначальними рисами розпису, що відрізняють його від інших подібних видів малярства (наприклад, від українського опішнянського розпису та від російських хохломського розпису і федоскінської мініатюри), є техніка виконання, візерунки, їх кольори та біле або світло-жовте тло.

У 2012 році Міністерство культури України визначило петриківський розпис об'єктом (елементом) нематеріальної культурної спадщини України. Також цей розпис було номіновано до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.

До списку новин