загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому конфліктують покоління?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Generation Gap , кажуть англійці, маючи на увазі непорозуміння між людьми, що належать до різних поколінь.

Покоління, в тій чи іншій мірі, конфліктували в усі часи, однак у наш час ця проблема особливо відчутна.

Технологічні, політичні, соціальні, економічні та культурні зміни створили зовсім інший світ для наших підлітків. Світ кардинально відрізняється від того, в якому наші з вами батьки виховувалися самі й виховували нас.

У підсумку, бабуся і онук можуть конфліктувати із-за різниці у мисленні, уміннях, поведінці і ставленні до навколишнього середовища, звичаїв і, звичайно ж, моду.

Батькам легше впоратися з дітьми. Адже, найчастіше, дитина живе з батьками, вирішує з їх допомогою різні завдання, планує відвідати секції згідно його інтересам і задовольняє інші свої потреби. Тобто нормальний бать­ко в курсі подій, та й різниця в 20-30 років не дуже велика.

Інша справа бабуся і дідусь - це покоління довше існуюче, більше пережило і має багатий різноплановий досвід.

Моральні засади давно сформовані і, найчастіше, приводів для їх перегляду бабусі й дідусі не бачать. Ставлення до моди і поведінки, норм сучасності, цілком зрозуміло, можуть викликати у людей старшого покоління здивування, тому що дуже сильно відрізняються від того, до чого вони звикли.

Непорозуміння в слідстві нерозуміння можуть бути небезпечними, якщо конфлікт переходить у нездорову стадію. Наприклад, коли внаслідок нервового перенапруження бабуся захворює або дитина не витримавши виховного напору тікає з дому.

А нівелювати конфлікт не так вже й складно. Головне, щоб обом сторонам цього хотілося.

Поясніть бабусі і дідусю, що молодь змушена існувати в більш динамічному режимі і мислення їх більш творче. Такий час, такий наслiдок сучасного виховання, такі загальні тенденції. Боротися і конфліктувати в даному випадку не має сенсу, простіше - зрозуміти і пристосуватися.

Умудреній життям людині легше зробити перший крок до взаєморозуміння.

Дітям же варто прищеплювати елементарну повагу до старших. Пояснити, що людина, яка прожила досить довге життя зіштовхувалася з різними ситуаціями і іноді схильна коригувати дії молоді, грунтуючись на власному досвіді.

Якщо підлітка корять за епатаж - різнокольорове волосся, занадто яскравий одяг, то швидше не через схильність бурчати, а із-за побоювань, що подібна зовнішність може призвести до непорозумінь.

Не рідкісні випадки, коли підлітків-хлопчиків б'ють за не стандартний образ, а на занадто відверто одягнених дівчат неадекватно реагують більш дорослі хлопці.

Взагалі головна роль, в черговий раз відведена батькам. Не залишайтеся байдужими і намагайтеся не приймати жодну із сторін. Будьте розумними порадниками, наводьте приклади зі свого життя, адже вам є чим поділитися зі своєю дитиною.

До списку новин