загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як подолати безсоння

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Безсоння може бути викликане різними чинниками. Деякі речі в будинку можуть заважати вам заснути. Також ви можете, самі того не усвідомлюючи, виконувати небажані дії перед сном або протягом дня. Про те, як виявити і усунути такі «перешкоди», а також про те, як зробити свій сон спокійним, читайте далі.

Вимкніть електронні прилади

Візьміть за правило перед сном вимикати всі електронні пристрої в спальні. Вимкніть телевізор та ноутбук, відкладіть подалі мобільний телефон і планшет. Електронний годинник поверніть так, щоб не бачити цифр. Багато людей, лягаючи в ліжко, схильні рахувати, скільки годин їм залишилося спати, а це може змусити нервувати і перешкодить заснути.

Правильні подушка і матрац

Однією з причин безсоння може стати незручне положення тіла під час сну. За правильний розподіл навантаження на хребет вночі відповідають головні постільні приналежності - подушка і матрац. Якщо після сну у вас ломить кістки і хрумтить шия, то, швидше за все, у нас неправильно підібрана жорсткість матраца і висота подушки.

Менше тютюну і кофеїну

Кава тонізує організм і допомагає нам прокинутися. Проте ж, якщо ви хочете безперешкодно заснути вночі, слід уникати вживання кофєїнсодержащих напоїв і продуктів перед сном. Те ж стосується і куріння: нікотин теж є стимулятором, як і кофеїн.

Не спіть вдень

Навіть якщо у вас випаде можливість подрімати в обідню перерву, краще не використовуйте її. Поспавши вдень, вам буде складніше заснути вночі. Якщо вдень вам необхідно відпочити, полежте з закритими очима або прогуляйтеся по парку.

Створіть атмосферу

За 2-3 години до сну приглушите основне світло в кімнаті, увімкніть нічники, які дають тьмяний і м'який світло. Таким чином, ваш мозок, виробляючи гормон мелатонін, буде налаштовуватися на сон. Також безпосередньо перед сном вимкніть музику, закрийте вікно, якщо на вулиці гамірно. Якщо джерело шуму не скасовується, надіньте беруші.

Поради від безсоння:

Якщо у вас з'являються болі в попереку після сну, кладіть між колін подушку або валик.

Встановіть свій біологічний годинник сну: засинайте і прокидайтеся в однаковий час.

За 3-4 години до сну не будете робити активних фізичних вправ, уникайте важкої їжі, не пийте багато рідини, особливо алкогольних напоїв.

Не пускайте в ліжко домашніх тварин - кішок і собак: перевертаючись, вони можуть порушити ваш сон.

 

Увага: безсоння!

Якщо ви вже більше місяця страждаєте безсонням, то необхідно звернутися за консультацією до фахівця. Пам'ятайте: безсоння може бути не просто самостійним недугою, а й служити симптомом інших серйозних захворювань - депресії, астми, артриту, хвороб шлунково-кишкового тракту.

До списку новин