загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Манго врятує від діабету

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Манго, як виявляється, - набагато більше, ніж смачний екзотичний фрукт. Як свідчать різноманітні наукові дослідження, манго також є потужним лікарським продуктом: він містить поживні речовини, які підтримують здоров'я очей, запобігають діабету і навіть розвитку раку.

Дослідження, які були нещодавно представлені на засіданні Федерації американських співтовариств експериментальної біології (FASEB), показали, що щоденне вживання манго в їжу знижує рівень цукру в крові. Це гарна новина для пацієнтів з діабетом 2 типу.

У дослідженні вчені випробували дію манго на групі тварин, що страждають ожирінням, які отримували по 10 грамів екстракту манго кожен день протягом 12 тижнів. Наприкінці випробування рівень цукру в крові цих тварин впав у порівнянні з контрольною групою.

- Хоча механізм цього ефекту манго вимагає подальшого вивчення, ми знаємо, що цей фрукт містять складну суміш поліфенольних сполук, - розповіли автори дослідження.

Інше дослідження вчених з Австралії виявили також, що манго сприяє зниженню запалення і запобігає розвитку метаболічного синдрому. А в 2011 році дослідники з університету Оклахоми виявили, що споживання манго допомагає знизити резистентність до інсуліну і покращує толерантність до глюкози у мишей.

На сьогодні вчені виявили більше 4 тисяч різних поліфенолів в рослинах, причому багато з цих поліфенолів присутні в манго. Основна перевага цих речовин - здатність захищати клітини організму від руйнівного впливу вільних радикалів, які, як вважають, можуть сприяти розвитку раку.

До списку новин