загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Фізособи з усього світу ховають в офшорах щонайменше $18,5 трильйона

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Щонайменше $18,5 трлн доходів фізичних осіб з усього світу заховано в офшорних юрисдикціях. gazeta.ua

Про це йдеться в підрахунках благодійної організації Oxfam.

Згідно з повідомленням, дві третини від цього обсягу розміщені на рахунках в європейських офшорах, третина - в офшорних юрисдикціях Великобританії, яка виявилася лідером за цим показником.

У цілому податкові ухильники, за оцінкою Oxfam, завдали бюджетам своїх країн загального збитку на суму в $156 млрд.

Oxfam оцінювала обсяг прихованих від податків коштів виходячи з даних Credit Suisse Global Wealth Databook, де вказується, що світовий стан без обліку нерухомості становить $94,7 трлн.

У Oxfam підрахували, що фізособи тримають в офшорах 19,5% своїх коштів. Ця оцінка заснована на даних Банку міжнародних розрахунків (BIS), квартальних звітів структур, до складу яких входять офшорні банки, про відомості, наданих міжнародними структурами, такими як МВФ і ЦБ Нідерландів.

Останнім часом європейська влада активізувала обговорення заходів по боротьбі з податковими ухильниками та країнами, які не надають дані про рахунки своїх клієнтів.

Раніше всі члени ЄС, за винятком Швейцарії, Австрії та Люксембургу, погодилися обмінюватися відомостями вкладників. У рамках боротьби з податковими ухильниками посилився тиск і на Великобританію, в юрисдикції якої знаходяться одразу кілька офшорів - Кайманові острови, Віргінські острови, Нормандські острови, Гібралтар.

До списку новин