загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Працюєш за кордоном і маєш українське громадянство - плати за це податок

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Новий закон про так звані “добровільні внески” до Пенсійного фонду України для тих, хто працює за кордоном, може викликати хвилю відмов від українського громадянства.

Про це заявив лідер Національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук, інформує прес-служба НФПУ.

На думку експерта, новоприйнятим законом влада утверджує несправедливе ставлення до заробітчан та відірване від реальності трактування їхнього статусу.

“Запровадження єдиного соціального внеску для фізичної особи, яка працює за кордоном за індивідуальним трудовим договором з тамтешнім роботодавцем або й без нього, означає те, що українська влада кожну з таких осіб, всупереч реальному станові речей, прирівнює не до звичайного найманого працівника, а вважає підприємцем, а відтак, намагається відповідним чином оподаткувати”, - звертає увагу М. Якібчук.

Крім того, за словами експерта, під пильний нагляд фіскальних органів відтепер потрапляють й українські підприємці, які, не витримавши усіх недоліків ведення бізнесу в Україні, відкрили свою справу у більш сприятливому економічному середовищі інших країн, але при цьому залишаються громадянами України.

“Тепер вони зобов’язані сплачувати єдиний соціальний внесок за кожного українського громадянина, найнятого ними за кордоном. І це незважаючи на те, що відкривши своє підприємство в іншій країні, підприємець-громадянин України обов’язково сплачує всі необхідні податки до бюджету країни перебування. Знову маємо справу із запровадженням подвійного оподаткування”, - пояснює М. Якібчук.

Таки чином, за його словами, новий закон розв’язує чиновництву руки у справі збільшення податкового та адміністративного тиску не тільки на підприємців, які працюють всередині країни, але й за її межами.

“Фактично можемо говорити про те, що опосередковано влада запровадила “податок на громадянство”. Працюєш за кордоном, маєш там свій бізнес, але ще не зрікся українського громадянства - плати за це податок, інакше, коли повернешся на Батьківщину, будеш покараний і позбавлений частини пенсії, причому кращої її частини, заробленої за кордоном”, - говорить лідер НФПУ.

Тому, у профспілках вважають вірогідним, що найнебезпечнішим наслідком запровадження нового Закону щодо добровільної сплати єдиного внеску (№ 184-VII) стане збільшення кількості українців, які працюють або ведуть бізнес за кордоном, котрі будуть відмовлятися від українського громадянства.

Нагадаємо, Закон України про внесення змін до деяких законів України щодо добровільної сплати єдиного внеску (№ 184-VII), вносить зміни до законів “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” та “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”. Новий закон набрав чинності 9 травня 2013 року.

До списку новин